AK PARTİ ÜSKÜDAR 4. OLAĞAN KONGREYE HAZIRLANIYOR

8.02.2012 15:55:40

AK PARTİ ÜSKÜDAR 4. OLAĞAN KONGREYE HAZIRLANIYOR

Geçtiğimiz günlerde basın mensuplarıyla bir araya gelen Başkan Sinan Aktaş kongre çalışmaları ile ilgili basın mensuplarını bilgilendirdi. Başkan Sinan Aktaş  konuşmasında şunları şöyleydi.

?2010 yılı Şubat ayında eski İlçe Başkanı Sn. Zekeriya Erdem?in millet vekilliği aday adayı olması hasebiyle İlçe teşkilatının ve İl Başkanlığının da beni bu göreve atamasıyla aşağı yukarı bir yıldır ilçe başkanı olarak görev yapmaktayım. Bu bir yıllık sürede 12 Haziran seçimlerini birlikte geçirdik ve %49,92 lik bir oy oranı ile Üsküdar da birinci parti olduk. Seçim çalışmalarında teşkilatımızla çok önemli çalışmalar yaptık. Elde ettiğimiz başarı aslında yeterli bir başarı değil, bu oranın asgari % 55 lere ulaşması gerektiğinin bilincindeyiz. Önümüzde bir kongre süreci var. 11 Şubat?ta da ilçemizin kongresi düzenlenecek. Partimiz genel merkezinin almış olduğu karar ve uygulamış olduğu kriterler bizim ilçe yönetimi oluşturmamızda da dikkat ettiğimiz önemli kriterlerdir. İlçe yönetiminde bir oluşum hazırlanırken siyasetle ilgilenen her kesimden kişinin var olması gereken bir yapı oluşmuştur. Yani belirli gruplara, belirli eğitim seviyesine yada hemşericilik gözetilmeden bir yönetim oluşması gerekmektedir. Bu şartlar doğrultusunda bize müracaat eden veya bizim öngördüğümüz arkadaşlardan bir liste oluşturmaya başladık.  Kongrelerde ilçe başkanı ve ilçe yönetim kurulundaki bazı arkadaşlar veya tamamı yenilenebilir. Bu yenileme ortamında yada bayrak değişimi ortamında illaki gönlü kırılan, seçilemeyen veya yönetime giremeyen arkadaşlarımız muhakkak ki olacaktır. Böyle bir durumda ilçe başkanı olarak seçilen arkadaşımızın kucaklayıcı bir yapıyla ortamı feraha ulaştırması gerekmektedir.

Üsküdar da Ak Parti çatısı altında görev yapan tüm arkadaşlarla görüşme içerisindeyiz.  Hazırlanan yönetim listesinde mütabakatla sonuca ulaşmayı hedeflemekteyiz. Genel merkezimiz ve ilçe temayül yoklamaları sonucu ilçe başkanlığı için şahsım yeniden aday gösterildi. Bu doğrultuda en iyi listeyi merkezimize sunma gayreti içerisindeyiz.  Kongre tarihi öncesi olduğu gibi sonrasında da yapacağımız bir çok projemiz var. Biz Ak Parti ilçe teşkilatları olarak yönetimlerin yapması gereken bir çok uygulamayı bizzati üstlendik ve yaptık. Kapı kapı dolanıp kumanya dağıttık, her kış ihtiyaç sahibi ailelerimize kömür yardımı yaptık. Medya bunu sadece seçim zamanlarında görüntüledi ama her kış seçim olmadı biz her kış bu yardımlarda bulunduk. Bu uygulamayı artık üzerimizden devrediyoruz. Artık bu uygulama devletimizin Üsküdar temsilcileri tarafından yapılacaktır. Artık elimizde kumanya ile kapı kapı dolanmayacağız ancak bu işlerin takibini yapacağız. Bunun yanı sıra eğitim ve sağlık alanında da önümüzde projelerimiz mevcut. Hastanelerimizin yenilenmesi süreci, eğitim alanlarının genişlemesi ve çoğaltılması konusu da yeni dönemde bizlerin önünde olacaktır.  Kongremiz 11 Şubat tarihinde Burhan Felek Spor Kompleksinde olacaktır. 4 bin 800 delegemizin katılacağı bu kongrede salonumuzun tıklım tıklım dolacağını da öngörüyoruz. Bir düğün havası içerisinde gerçekleşecek bir kongre olmasını arzu ediyoruz.?  Dedi.



1

LGS başvuruları için bugün son gün

2

İsrail, İran'ın Suriye'deki konsolosluk binasını vurdu: 7 ölü

3

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

4

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

5

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki