BU DA ÇAKMA BEYAZ MASA

30.10.2012 08:09:13

BU DA ÇAKMA BEYAZ MASA

Tarih 28/09/2012 günlerden cuma Yer ise Ferah Mahallesi,

Kendi aracımla seyir halindeyken bir kalabalık ilişti gözüme, her zamanki İstanbul olaylarından biri, iki araç kafa kafaya gelmiş birbirleri ile yol verme kavgasına tutuşmuşlar. İki araç şoförü birbirine bağrışırken Ford Transit Marka 34 ????. Plakalı araç ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi 153 Beyaz Masa birimine ait bir araç yanaşıverdi kalabalığın içine. Kendimce bekliyorum ki arayı bulup insanları sakinleştirecek bir vatan evladı çıksın karşıma ama nerde? Tartışan şoförlerden bir tanesi neredeyse 60 yaşlarında. Beyaz masa aracından inen vatandaş aldı yaşlı adamı karşısına başladı bağırmaya ve hakaret etmeye. Ferah Mahallesi Dörtyol da izdiham oldu nerdeyse.

Telefonu aldım elime ve 153 Beyaz Masa merkezine durumu ve araç plakasını bildirdim. İki gün sonra dönüş yaptılar ?bahse konu araç bize kayıtlı bir araç değil, logomuzu kullanan araç taşeron firmalardan birine ait olabilir? diye. Eee dedim ne olacak peki, araç 153 Beyaz Masa Logosu taşıyorsa sizin de bir kısım sorumluluğunuz var, bulun bu aracı gereken neyse yapın. Taşeron firma sayısı çok olduğundan ilgili araca ulaşma şansları olmadığını söylediler ve konuyu benim adıma emniyete bildireceklerini söyleyerek telefonu kapattılar.

Birkaç gün sonra Ataşehir?de bir karakolun karakol amiri ulaştı telefonuma. Konu ile ilgili olarak duyarlılığım adına teşekkür etti ve nasıl yardım edebileceğini sordu. Ortada kesin bir delil yok,  alın bu adamı içeri diyecek halimizde yok, sağ olun memur bey dedim ve telefonu kapattım. Bu ayıp 153 Beyaz Masa?nın ayıbı bizim değil ki?

Diyeceğim o ki, kolluğu koluna takan ağayım paşayım diye hala dolanıyor. Arabasının üzerine bir logo koyan da kendini söz sahibi zannediyor. Kabahat bunlarda mı? Aslında birazda bu insanlara bu ayrıcalığı tanıyıp altlarına bu araçları verenlerde? ?Bir gün düzelecek TÜRKİYE?

 

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ



1

8 ilde MAHZEN-36 operasyonu: 42 şüpheli yakalandı

2

İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırısında 7 Filistinli yaşamını yitirdi

3

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü belli oldu! Ali Koç Jose Mourinho ile anlaşmaya vardı

4

MSB duyurdu: Pençe-Kilit'te 1 şehit

5

“MİLLİ TOGG” ŞEHİT AİLELERİNE HİZMET VERMEYE BAŞLADI