BU KADARINA DA PES DOĞRUSU!

1.01.2013 20:12:52

BU KADARINA DA PES DOĞRUSU!

 

Ümraniye?nin trafiği her geçen gün vatandaşları canından bezdiriyor. Eski imara göre yapılan ve binanın altında olması icap eden otoparkların yapılmaması ve otopark yapılacak müsait yerlerin olmayışı vatandaşları ciddi ciddi düşündürmekte.

Devletimizin ve Ümraniye Belediyesinin bu işe acilen çözüm bulması gerekir. Gerçi İstanbul?da İspark?ın bu konudaki çalışmaları küçük bir rahatlığa kavuştursa da çözüm olamamaktadır.

Bütün bunlar yetmiyormuş gibi, Pazar günleri Kâzımkarabekir mahallesine kurulan araba pazarı acil vakaları olan vatandaşların hastaneye gidip gelmelerine mani olmaktadır. Pazar yeri dışına park edilen araçların yolu adeta geçilmez hale getirdiği, hastaneye yetişmek isteyen ve saatlerce trafikte sıkışan hasta ve hasta yakınlarını çileden çıkarmaktadır.

Bu konuda belediye zabıtasının ve trafik polislerinim derhal önlem alması ve vatandaşları bu sıkıntıdan kurtarmak için ellerinden gelen çabayı göstermelidirler.

Belediyelerin ve devletin halkı trafik konusunda bilinçlendirmesi, televizyon ve gazetede bununla ilgili eğitici çalışmalar yapılması azda olsa vatandaşı bilinçlendirecek ve bazı çözüm önerilerine katkı sağlayacaktır.

Hülasa olarak diyebiliriz ki devlet ve vatandaş elele verip insanı çileden çıkaran bu trafik sorununa çözüm arama kapsamında ellerinden geleni yapmalıdır. Yoksa bu konuda maddi manevi zayiat vermeye devam ederiz.

 

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ



1

LGS başvuruları için bugün son gün

2

İsrail, İran'ın Suriye'deki konsolosluk binasını vurdu: 7 ölü

3

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

4

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

5

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki