Bazı Ak Partili Başkanlar Bindiği Dalı mı Kesiyor?

16.07.2013 07:07:50

Bazı Ak Partili Başkanlar Bindiği Dalı mı Kesiyor?

Siyaset uzun soluk isteyen bir iştir. Eğer ileriyi göremezseniz sonunda silinir gidersiniz. Hem dünya kimseye baki değil. Kırk yıl hüküm sür-sen ne çıkar? Bir gün kara toprağa bürünüp gideceksin. Dostunu düşmanını tefrik edemezsen başın beladan kurtulmaz. İşte bu yüzden daha fazla çevrene duyarlı olup seni derinden yok etmek isteyen sinsi düşmanlara karşı uyanık olmak zorundasın. Kanı on para etmeyen şerefsiz ve haysiyetsiz insanları baş tacı edip, sana samimi olarak güvenen ve destek verenlere sırt çevirirsen; başbakanda olsan etrafındaki riyakâr insanların sahte bakışları altında kaybolur gidersin. Tabi ki bunlar herkes için geçerli bir genel değerlendirmedir.

Her zaman hatırlatıyoruz; ama bir kez daha hatırlatmaya ihtiyaç duydum. Yani meşhur Ebu Müslüm Horasani?nin tarihi veciz sözü size ilaç olur kanaatindeyim. Ne demişti o bilge şahıs: ?Onlar zararlarından emin oldukları için; dostlarını uzak tuttular. Kendilerine bağlamak ve kazanmak için de; düşmanlarını yakınlaştırdılar. Yakınlaştırılan düşman dost olmadı. Ama uzaklaştırılan dost düşman oldu. Herkes düşman safında birleşince yıkılmaları mukadder oldu.? Tarih tekerrürden ibarettir. Eğer tarihi hadislerden ders almazsanız aynı akıbetlere maruz kalırsınız. Bu yüzden geçmişten iyi ders almak icap eder.

Bakıyorum da zafer sarhoşluğu ile hareket ediliyor gibi geliyor bana. Niyeti ve görüşü ne olduğu belli olan kimselere, bilmem neden daha çok rağbet ediyorsunuz anlamakta zorlanıyorum. İllaki size yanaşmak için düşmanca tavırlar sergilemek gerekirse, biz o işte yoğuz. Haysiyet ve şerefimizle yaşar; ama kapınıza bile gelmeyiz ve sizi o sevdiklerinizle (!) baş başa bırakırız.

Size tavsiyem; ?bindiğiniz dalı kesmeyin? diyorum. Eğer keserseniz elbet düşersiniz. Siz düşerseniz, sizi gücüm yetse bile düştüğünüz yerden kaldırmam. Çünkü bu bir kaidedir; ?zarara bile bile gidene acınmaz. Acımak da müstahak değildir.? Sizi bu konuda yine de bir dost olarak uyarıyorum. Çevrenizdeki dostlarınıza sahip çıkın ve düşmanlarınıza ise fırsat vermeyin.

 

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ

 

 



1

8 ilde MAHZEN-36 operasyonu: 42 şüpheli yakalandı

2

İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırısında 7 Filistinli yaşamını yitirdi

3

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü belli oldu! Ali Koç Jose Mourinho ile anlaşmaya vardı

4

MSB duyurdu: Pençe-Kilit'te 1 şehit

5

“MİLLİ TOGG” ŞEHİT AİLELERİNE HİZMET VERMEYE BAŞLADI