ŞİMDİ DE VALİ BAHANESİ...

14.11.2013 21:16:43

ŞİMDİ DE VALİ BAHANESİ...

Son günlerde bir vali olayı gündemi sardı gidiyor. Neymiş Adana Valisi hükümete hakaret edenlere karşı biraz argo tabir kullanmış ve bu yüzden devletin valisine linç girişiminde bulunuluyor ve linçe maruz bırakılıyor. Bu tutumla da sanki karşı tarafı haklıymış gibi gösterme gayreti ve girişimlerini doğrusu yadırgadım.

Yahu! Belki Vali Bey o anki öfke kontrolünü aşmış ve ağır bir tabirle hitap etmiş olabilir. Kardeşim o da bir insan ve biran boş bulunup hoş olmayan ifade kullanmış da olabilir. Belki biz o anda orada olsaydık ona küfür de edebilir,  belki öfkemize hakim olamayıp öylelerine başka türlü derslerde verebilirdik. Çünkü bazılarına bazen başka dersler vermek icap ediyor.

Valiye karşı linç girişiminde bulunanları anlamakta zorlanıyoruz ve bu kişileri empati yapmaya davet ediyoruz. Size ve ailenize küfredilip hakaret edilse, nasıl bir tavır sergilerdiniz? Sormak lazım. Kendinize sorun ve böyle bir şeye maruz kaldığınızda takınacağınız tavrın, başkasına hakaret ve küfrettiğinizde size e de aynısını yapılması bekleyiniz.

Akıldan ziyade hisleri ile hareket eden ve şehvetlerinin esiri olmuş gençleri kullanarak emellerine ulaşmaya çalışan hain güruha karşı, yumuşak tavır sergilemek o hainlere prim vermektir. Ben Valinin buna karşı daha sert ama daha uygun bir tepki vermesini beklerdim. Ama Valiyi mazur görüyorum. Çünkü bazen beşeriyet muktezası gereği öfkemize hakim olamıyoruz. Bu yüzden Vali?yi kınamayı doğru bulmuyorum.

Hem ,?Dinime söven Bari Müslüman Olsa !..? sözü gibi. Vali?yi suçlayanlar sanki ?sütten çıkmış ak kaşık? gibi davranmaları ne garip. Devletin Başbakanına ve ailesine karşı bunca hakareti yapanların Valiyi suçlaması utanmazlıktan başka bir şey değildir.



1

LGS başvuruları için bugün son gün

2

İsrail, İran'ın Suriye'deki konsolosluk binasını vurdu: 7 ölü

3

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

4

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

5

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki