DERSANE BAHANE DÜŞMANLIK ŞAHANE

28.11.2013 20:38:54

DERSANE BAHANE DÜŞMANLIK ŞAHANE

DERSANE BAHANE DÜŞMANLIK ŞAHANE

Son günlerde kamuoyunu meşgul eden hükümet-cemaat tartışmasının boyutları hayli konuşulur oldu. Cemaat çevrelerinin yayın organlarında açıkça hükümeti eleştiren yazılar yazılmaya ve dedikodular yapılmaya başlandı.

Evvelden beri cemaat hakkında ileri sürülen ve kamuoyunda hep dile getirilen ve konuşulan bazı önemli konulara hala cevap aranmakta ve bu kuşkular kamuoyunu hala meşgul etmektedir.

Bunlar nedir derseniz: Cemaatin, zekât ve sadakalardan toplanarak açılan dershane,  okul veya mağazalar gibi daha birçok müessesesi, şimdi şahsi menfaatlere alet edilmekte ve buralar bazı kimselerin geçim kaynağı ve arpalığı olduğu iddia edilmektedir.

Hâlbuki zekâtın nerelere verileceği sarih ayetle belli olmasına karşın ve bu ayeti bin dört yüz senedir kimse tevil edemediği halde, okul  ve dershane gibi hatta başka yerlerin inşaatına verilerek zekât müessesesinin tahribine sebep olunduğu dindar insanlarca eleştirilmekte ve buralarda kadınlı erkekli karışık eğitim verilerek buda hoş gösterilmektedir.

Kamuoyundaki algıya göre, bu dershane olayları şöyle düşünülmektedir: Eskiden doktorlar hastalarına hastanelerde iyi bakmazlar, onlardan para koparmak için öğle sonu muayenehaneme gel deyip para alırlardı. Şimdi ise bu dershane işi biraz buna benzetilmektedir. Buralarda yani okulda iyi eğitim vermeyip milleti sağılır inek yerine koyup söğüşleme yeri olarak görülmektedir.

Aslında burada hükümet haklı. Neden mi? ?Çünkü milletten bari bu kadar astronomik rakamlar alıyorsunuz. O zaman aldığınız bu paralar bari boşa gitmesin ve bunun karşılığı hiç olmazsa insanlara diploma verin ki işe yarasın? diyor. Ama bunların yemleri kesilince düşman oluveriyorlar. Demek dostluğun menfaate dayalı olduğu ortaya çıkıyor ve akla şu deyim geliyor: ?DERSANE BAHANE DÜŞMANLIK ŞAHANE?.



1

LGS başvuruları için bugün son gün

2

İsrail, İran'ın Suriye'deki konsolosluk binasını vurdu: 7 ölü

3

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

4

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

5

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki