GÜNDE 165 TON KATI ATIK

23.03.2011 21:11:32

GÜNDE 165 TON KATI ATIK

Üsküdar Belediyesi, ilçe genelindeki atıkların geri dönüşüm çalışmaları sonrası ülke ekonomisine kazandırılmasına yönelik çalışmaları aralıksız sürüyor. Plastik karton, kağıt, atık yağ ve metallerden oluşan atıkların toplanarak geri dönüşüme kazandırılmasına yönelik çalışmalar Üsküdar Belediyesi bünyesinde kurulan Atık Yönetimi Merkezi tarafından sürdürülüyor.  

Üsküdar için yapılan atık karakterizasyonu çalışması ile ilçe sınırlarındaki evsel atığın %33?ünün geri dönüşebilir ambalaj atığı olduğu tespit edilmiştir. Günde 500 ton evsel atık oluşan Üsküdar?da günlük 165 ton ambalaj atığı potansiyeli bulunmaktadır. Geri dönüşümün uygulanması ile çöplere giden atık miktarında azalma sağlanarak bu atıkların taşınması ve depolanması işlemleri sırasında daha az miktarda araç, alan ve enerji kullanılmış olur. Ambalaj atıklarının geri kazanılması ile toplanacak evsel atık miktarı azalmakta, bu durum da toplama ve taşıma maliyetlerini düşürmektedir.

Üsküdar Belediyesi tarafından iş yerleri, kamu kurum ve kuruluşları, siteler vb. noktalara 2011 yılı Ocak, Şubat, Mart aylarında 400 adet ambalaj konteyneri ve 2300 adet ambalaj kutu dağıtımı gerçekleştirilmiştir.

 

Ambalaj Atıkları

 

Kağıt-Karton: Gazete, dergi, defter, kullanılmış kağıt, karton ve mukavva kutular, içecek kutuları (meyve suyu, süt, ayran) vb.

Plastik: Pet Şişeler (su, meyve suyu, asitli içecek), şampuan ve her türlü temizlik malzemesi kapları, sıvı yağ-yoğurt-margarin kapları, plastik ev eşyaları-bidonlar vb.

Metal: Metal içecek kutuları, konserve-salça-balık-peynir kutuları, yağ tenekeleri, metal mutfak eşyaları vb.

Cam: Renkli-renksiz camlar, kavanozlar, şişeler, cam ev eşyaları?

Üzerinde geri dönüşüm işareti olan ambalaj atıklarınızı, geri dönüşüm sistemi ile tekrar kazanabilirsiniz.

Geri Kazanım Sayesinde;

 

?         1 ton plastik geri kazanıldığında 14000 kWh enerji tasarrufu,

?         1 ton metal atığın geri kazanımı ile 1300 kg hammadde tasarrufu,

?         1 ton cam geri kazanımı ile 100 litre petrol tasarrufu sağlanır.

 

Sisteme dâhil olun!

Yiyecek ve diğer atıklardan ayrı olarak biriktirdiğiniz kâğıt-karton, plastik, metal ambalaj atıklarınız, mahallenizin ambalaj atığı toplama gün ve saatlerinde Belediye görevlileri tarafından toplanacaktır. Biriktirdiğiniz ambalaj atıklarınızı ayrıca 4440032 numaralı Atık Hattı?nı arayarak da aldırabilirsiniz.

 

 



1

LGS başvuruları için bugün son gün

2

İsrail, İran'ın Suriye'deki konsolosluk binasını vurdu: 7 ölü

3

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

4

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

5

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki