24 AYDA 24 PROJE

28.03.2011 09:56:23

24 AYDA 24 PROJE

 

Ataşehir Belediyesi 24 ayda projeye imza attı

 

Mustafa Kemal Mahallesi Deniz Gezmiş Parkı`nda Edip Akbayram konseri ile başlayan açılış ve temel atma törenine 50 bin kişi katıldı.

 

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, ?24 ayda söz verdiğim 24 projeyi projeyi tamamlamanın gururu ve onuru ile karşınızdayım? dedi.

 

29 Mart`ta 2.kuruluş yılını kutlayacak olan Ataşehir Belediyesi, aralarında 11 park, bir tıp merkezi, bir hasta konukevinin açılışı, kültür merkezi, belediye binası, nikah salonu gibi çok sayıda projenin de temel atma törenini toplu olarak gerçekleştirdi.

 

Temel atma ve açılış törenlerine katılacağını bildiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kayınpederinin vefatı nedeniyle törene katılamadı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Engin Altay, Volkan Canalioğlu, çok sayıda PM üyesi ve İstanbul`daki CHP`li 12 belediye başkanının hazır bulunduğu Mustafa Kemal Mahallesi Deniz Gezmiş Parkı`nda ki törene yaklaşık 50 bin kişi katıldı. Edip Akbayram`ın konserinin ardından konuşan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, zor koşullarda, 6 satırlık bir mazbata ile teslim aldığı belediye başkanlığında 2. yılı dolarken, seçim meydanlarında söz verdiği projelerin yüzde 90`nını hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

 

 

Ataşehir`i bir marka ve kültür kenti yapmaya söz verdiğini hatırlatan Başkan İlgezdi, ?Bugün burada 24 ayrı projenin açılış ve temel atma törenini yapmanın gururunu yaşıyorum. Bu kısa zamanda bu kadar hizmetin gerçekleşmesinde emeği geçen çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum? dedi.

 

17 mahalleden oluşan Ataşehir`de 3 mahalle dışında belli mahallelerin tapusu ve imarı olmadığını belirten Başkan Battal İlgezdi şunları da söyledi:

 

?Bu durum Ataşehir`in kaderi değil, dedik. 30 yıldır tapu alamayan Mustafa Kemal Mahallesi, Aşık Veysel Mahallesi, Esatpaşa Mahallesi ve Örnek Mahallesi?nde 3 bin 500 kişiye tapularını verdik. Aslında Ataşehir`in en büyük sorunu imar adaletsizliği. Buradan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş`a tekrar sesleniyorum. Ataşehir`in 1/5000?lik planlarını yapın. Tüm ilçelerin 1/5000?lik planları yapılırken Ataşehir`in planlarının yapılmaması oldukça anlamlıdır.?

 

Konuşmasında yapılan hizmetleri kısaca anlatan Başkan İlgezdi, Türkan Saylan Tıp Merkezi, Bahriye Üçok Hasta Konukevi`nin de hizmete girdiğini belirterek ?Çağdaş bir kentte olması gereken ne varsa bunlar Ataşehir`de de olacak. Yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır. Çünkü, beni bu göreve siz seçtiniz. Parti ayrımı gözetmeden hizmet götürdüğüm halkın gücü arkamda olduğu sürece çağdaş, sağlıklı, yaşanabilir bir kent olarak düşlediğim Ataşehir`i sizlerle kurmaya devam edeceğiz? diye konuştu.

 

Başkan İlgezdi`nin konuşmasının ardından tapularına kavuşan 3 bin 500 kişiyi temsilen 3 kişiye tapuları teslim edildi. Daha sonra CHP Genel Başkan Yardımcıları, 12 ilçe belediye başkanı ile birlikte Başkan Battal İlgezdi ve eşi Gamze Akkuş İlgezdi, toplu temel atma ve açılışları gerçekleştirdi. Törenin yapıldığı parka adı verilen Deniz Gezmiş Heykelini de açan Başkan İlgezdi ve törene katılanlar binlerce Ataşehirlinin sevgi gösterileri ile uğurlandı.

 



1

LGS başvuruları için bugün son gün

2

İsrail, İran'ın Suriye'deki konsolosluk binasını vurdu: 7 ölü

3

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

4

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

5

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki