MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLARI HER TÜRLÜ BAĞIMLILIKTAN MUHAF OLMALI

14.04.2011 11:01:12

MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLARI HER TÜRLÜ BAĞIMLILIKTAN MUHAF OLMALI

12 Haziran 2011 seçimlerine az bir sürenin kaldığı şu zamanlarda siyasi partilerde ve milletvekili aday adaylarında yoğun bir seçim heyecanı yaşanıyor. Siyasi Partilerin aday adaylarında aradığı nitelikler arasında ?özgürlük ve demokrasi mücadele kimliğinin bulunması?, ?tarafsız olması?, ?bilgili ve donanımlı olması?, ?analitik düşünebilmeli?, ?sorumluluk sahibi olması? vs bulunuyor. Milletvekilliği seçim yarışına hazırlanan aday adayları da partilerinin öngördüğü bu kriterlere uygun bir profil çizme gayretindeler.

 

Partilerin ilçe teşkilatlarını ziyaret eden aday adayları teşkilatlarının olağan toplantılarında bir araya gelerek kendilerini, ilçe yönetim kurulu üyelerine tanıtıyorlar. Milletvekili seçilmeleri halinde gerçekleştirecekleri projeleri, yapacakları çalışmaları ve öz geçmişlerini sunan aday adayları partilerinin beklentilerini karşılamaya çalışıyorlar.

 

İlgili kanunlarda belirtilen milletvekili seçilme şartlarını taşıması gereken aday adayları, milletvekili olarak seçilmeleri halinde milleti temsil etmek üzere meclis çatısı altına girecekler. Millet adına ve millet yararına yapılacak işlere imzasını atacak olan bu kişilerin bahsedilen nitelikler yanında, ?bağımsız olması ve bağımsız düşünebilmesi? özelliğini de taşımaları gerektiği kanaatindeyiz.

 

Zira milleti temsil etmek üzere vazifelenmiş bir vekilin her türlü bağımsızlıktan azade, özgür iradesini hiçbir madde bağımlılığı ile zedelememiş olması gerekmektedir. Bu sebeple Türkiye Yeşilay Cemiyeti olarak aday adaylarında aranacak nitelikler arasında sigara, alkol, kumar ve diğer madde bağımlılıklarından herhangi birinin bulunmamasının gerekliliğini vurgulama zarureti doğmuştur.

 

Bireysel ve toplumsal zararlarını her fırsatta anlattığımız bu tür bağımlılıkların milletvekillerinde meşruiyet kazanmaması için, milleti temsil yetkisi ile vazifelenmiş olanların bu tür alışkanlıkları taşımayanlar arasından seçilmesi zorunludur. Bu bağımlılık türlerinden herhangi birini taşıyan kimsenin milleti temsil yeterliliğine sahip olamayacağı kanaatine sahip bulunmaktayız.

 

Bu sebeplerle siyasi partilerin, ilgili birimlerin, aday adaylarını destekleyecek olanların bu haklı hassasiyetimizi paylaşmasını bekliyoruz.


Kamuoyu ve ilgililere saygı ile duyurulur.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı
Av. Muharrem BALCI

 

 



1

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

2

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

3

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki

4

ŞİLE YOLUNDA TRAFİĞE NEŞTER VURACAK PROJE AÇILDI

5

Mescid-i Aksa'da teravih namazı kılındı