Askerden dikkat çeken slogan

29.10.2014 17:33:41

Diyarbakır`da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerinin ardından birliklerine dönen askerler, `Şehidim yerinde rahat uyu`,` Her şey vatan, şeref, vazife, dürüstlük` sloganları atarak yürüdü.

Diyarbakır Cumhuriyet Bayramı kutlamaları valilik önünde Vali Hüseyin Aksoy ile Garnizon Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz`ın tören aracına binerek vatandaşları selamlamasıyla başladı. DBP`li Büyükşehir Belediyesi`nden katılan olmayan törene Vali Hüseyin Aksoy, 7`inci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, Dicle Üniversitesi Rektört Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, askeri erkanlar ile vatandaşlar katıldı. Sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı kutlamalar sırasında tören alınan oluşturulan arama noktalarından aramalar yapıldı.

VALİ AKSOY: KARANLIKTEN BESLENEN KESİMLER MEVCUT

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan`ın Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy`a gönderdiği kutlama mesajının okunmasının ardından Vali Aksoy, bir konuşma yaptı. Aksoy, şunları söyledi:

"Cumhuriyet`in ilanının 91`nci yılında ilimiz ve ülkemiz daha güvenle bakmaktadır. Bireysel hak ve özgürlükler başta olmak üzere, toplumsal ve ve ekonomik alanda hızla gelişen kendine güvenen global, perspektifte söz sahibi ülke haline gelen ülkemizin bu gelişiminden şehrimizde hak ettiği payı almaktadır. Bu önemli gelişmelerin hızlanmasını sağlayan ise devletimizin ve hükümetimizin titizlikle sürdürdüğü çözüm sürecidir. Ancak son günlerde yaşadığımız olayla göstermiştir ki gösterilen iyi niyete, atılan adımlara karşı önyargıyla yaklaşan ve karanlıktan beslenen kesimler de mevcuttur. Arzu ettikleri yanlış emelleri şehrimize ve bölgemize yaymaya çalışanlara karşı uyanık olmak ve huzur, barış, kardeşlik iklimimize zarar vermek isteyenlerin oyunlarına gelmemek için azami gayret göstermek zorundayız. Ülkemiz istikrarlı bir şekilde gelişmekte ve gelişmeye devam etmektedir. Milletçe el birliğiyle ve gönül birliğiyle çalışmayı sürdürecek olursak çok daha güçlü ve müreffeh bir ülke haline gelmememizin önünde hiçbir engel yoktur. Farklı dil, inanç ve kültürleri bir arada yaşatan, gönüllerimizi kaynaştıran büyük bir adalet ve barış medeniyetinin mirasçıları olan bizler kardeşçe birbirimizi kucaklayarak birbirimize sımsıkı kenetlenerek aydınlık yarınlarımıza hep birlikte yürüyeceğiz."

Geçiş töreninde ise Diyarbakır 7`nci Kolordu Komutanlı ile İl Jandarma Komutanlığı`na bağlı askeri tanklar, zırhlı akrep tipi araçların geçişi yapıldı. Askeri araçların ardından Diyarbakır Emniyet Müdürlüğüne ait zırhlı polis araçlarının geçişi düzenlenirken, geçiş törenini izleyen vatandaşların alkışlayarak destek verdikleri görüldü.

ASKER `ŞEHİDİM YERİNDE RAHAT UYU` SLOGANIYLA YÜRÜDÜ

Kortej yürüyüşünü tamamlayan askerler birliklerine dönerken, `Şehidim yerinde rahat uyu`, `Her şey vatan, şeref, vazife, dürüstlük` sloganları atarak yürüdü.

Diyarbakır`daki törende Halk oyunları ekibinin gösterisi ile bu akşam yapılaması planlanan Cumhuriyet Resepsiyonu Karaman Ermenek`teki maden ocağında 18 işçinin mahsur kalması nedeniyle iptal edildi.

yeni şafak



1

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

2

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

3

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki

4

ŞİLE YOLUNDA TRAFİĞE NEŞTER VURACAK PROJE AÇILDI

5

Mescid-i Aksa'da teravih namazı kılındı