Atalay Demirci´nin imza atma yükümlülüğü kaldırıldı

16.01.2019 08:27:50

Ankara´da ´FETÖ/PDY üyeliği´ suçlamasıyla tutuksuz yargılanan komedyen Atalay Demirci´ye adli kontrol şartı kapsamında verilen haftada 1 gün karakola giderek imza atma yükümlülüğü kaldırıldı.

Ankara 19´uncu Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen duruşmada tutuksuz sanık Atalay Demirci ve avukatı Ali Akbaş hazır bulundu. Mahkeme, bir önceki oturumda zorla getirilmesi yönünde karar verilen tanık Feyzullah Ülken´in adresinin bulunamadığı ve tanığa ulaşılamadığını, ele geçirilen dijital materyallerin de bilirkişi tarafından incelenmediğini bildirdi. Bunun üzerine savcı, eksikliklerin giderilmesi için duruşmanın ertelenmesini talep etti. Söz verilen Demirci´nin avukatı Ali Akbaş, "Müvekkilim, tanınan bir kişidir. Üzerindeki imza atma yükümlülüğü işi gereği sıkıntılar yaşamasına neden olmaktadır. Mahkemenizden, imza atma yükümlülüğünün kaldırılmasını talep ediyoruz" dedi.

Mahkeme de Atalay Demirci´ye adli kontrol hükümleri kapsamında verilen haftada 1 gün karakola giderek imza atma yükümlülüğünü kaldırdı. Demirci´nin yurt dışına çıkış yasağının devam etmesine karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.

ANKARA/DHA



1

LGS başvuruları için bugün son gün

2

İsrail, İran'ın Suriye'deki konsolosluk binasını vurdu: 7 ölü

3

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

4

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

5

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki