AYGAD, Haber7.com'u ziyaret etti…

2.10.2014 12:21:08

Anadolu Yakası Gazeteciler Derneği (AYGAD), ulusal basına yaptığı ziyaretlerini sürdürüyor. Dernek, bu kapsamda Eylül ayı ziyaretini internet haberciliğinin en başarılı portallarından biri olan Haber7.com'a gerçekleştirdi.

Anadolu Yakası Gazeteciler Derneği (AYGAD), ulusal basına yaptığı ziyaretlerini sürdürüyor. Dernek, bu kapsamda Eylül ayı ziyaretini internet haberciliğinin en başarılı portallarından biri olan Haber7.com’a gerçekleştirdi.

25 Eylül Perşembe günü Eyüp’teki Kanal 7 binasında gerçekleşen ziyarete AYGAD Başkanı Ümit Kahyaoğlu, Başkan Yardımcıları Kadir Toprakkaya, İbrahim Şahin ve Yönetim Kurulu’ndan 6 üye katıldı. Burada Haber7.Com Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Erdoğan ve Yayınlar Koordinatörü Osman Ateşli tarafından karşılanan AYGAD Yönetimi’ne, internet haberciliği başta olmak üzere çeşitli bilgilendirmelerde bulunuldu.

“DİJİTAL MEDYANIN YOLU SONSUZ GİBİ GÖRÜNÜYOR…”

İnternet haberciliği ve dijital medyanın yolunun şimdilik sonsuz gibi göründüğüne değinen Haber7.com Yayınlar Koordinatörü Osman Ateşli; “Ben bu konuda 2000 yılını milat kabul ediyorum. Aradan geçen 14 yılda çok büyük gelişmeler oldu. Biz, o yıllarda böyle olacağını tahmin ettiğimiz için yatırımlarımızı bu yönde yaptık. Bugün, günlük 1 milyon tekil ziyaretçi ve 10-15 milyon arasında sayfa gösterimlerine sahip bir konumdayız. Daha da önemlisi, sitemizde ortalama kalış süresi 15-17 dakika gibi rekor sayılacak bir orandadır. Dünya genelinde ilk 500′e girme hedefimize çok yaklaştık” dedi.

“SADECE 3 DAKİKADA OKURA ULAŞABİLİYORUZ…”

İnternet haberciliğinde baş döndürücü bir hız olduğuna da değinen Osman Ateşli, şunları ifade etti: “Şu getirdiğiniz gazetenin günlük olduğunu ve bu sabah basılmış olduğunu kabul etsek bile, baktığımızda hep birlikte ‘Biz bu haberleri dün akşam okumuştuk’ diyeceğiz. Ayrıca sayfa sınırlaması olmaması, canlı görüntü veya video haber verebilme imkanları da diğer cazip tarafları… Ama hiç şüphe yok ki en cazip tarafı HIZ… Biz, Haber7.com olarak bazen 3 dakika içerisinde resimli teyid edilmiş haber girebiliyoruz.

GAZETE ve DERGİDE YORUMA AĞIRLIK VERİLMELİ…

Ancak Türk okur kitlesinin büyük bölümü, gazetesini ve dergisini eline almak, dokunmak ister. Bu durum, orta yaş ve üstü kitle için hayli yüksek bir oranda… AYGAD üyelerine, yayınlarında internet dünyasında kolay ulaşılamayacak haberlere ve yorumlara dayalı bir yayıncılık tavsiyesinde bulunabilirim. Bu alanda eksiklik var. Ama interneti de göz ardı etmeyin.”

Haber7.com Yayınlar Koordinatörü Osman Ateşli; “Merkezimizde 20-25 editörümüz ile saatte 100′den fazla haber giriyoruz. Bunun dışında ajanslara üyeyiz, gönüllü haber kaynaklarımız var. Teknik altyapı olarak da çok kuvvetliyiz. 30 civarında server var” dedi…

Buluşmanın sonunda AYGAD Başkanı Ümit Kahyaoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile hatıra fotoğrafı çektiren Haber7.com yöneticileri, “Her zaman yardıma hazırız” mesajı verdiler. Musa Has, İbrahim Şahin, Osman Ateşli, Kadir Toprakkaya, İbrahim Erdoğan, Barış Çelik, Ümit Kahyaoğlu, Kader Gür, Selim Akdoğan ve Halil Güler…

 

Buluşmada AYGAD Başkanı Ümit Kahyaoğlu, Haber7.com Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Erdoğan’a dernek çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulunurken, önümüzdeki günlerde düzenlenecek olan bir buluşmada internet haberciliği konusunda bilgi alışverişinin devam etmesini arzu ettiğini bildirdi…Haber: Kadir Toprakkaya / Kadıköy Life




1

LGS başvuruları için bugün son gün

2

İsrail, İran'ın Suriye'deki konsolosluk binasını vurdu: 7 ölü

3

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

4

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

5

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki