AYGAD´dan ´Kültür Ve Sanat Gazeteciliği Eğitim Programı

28.06.2020 17:21:03

AYGAD´dan ´Kültür Ve Sanat Gazeteciliği Eğitim Programı

 

Anadolu Yazarlar ve Gazeteciler Birliği (AYGAD) tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla düzenlenen Kültür ve Sanat Gazeteciliği Eğitim Programı düzenlendi.

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı ile Anadolu Yazarlar ve Gazeteciler Derneği tarafından ´Kültür Sanat Gazeteciliği Eğitimi´ programı düzenlendi. 22 ilden 60 gazetecinin katıldığı programda konuşan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz kültür, sanat ve miras konularının sağlıklı ve doğru bir şekilde haberleştirilmesinin önemli olduğunu söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Anadolu Yazarlar ve Gazeteciler Derneği´nin (AYGAD) ortaklaşa düzenlediği ´Kültür Sanat Gazeteciliği Eğitimi´ programı, 22 ilden gelen 60 gazetecinin katılımıyla geçen salı günü Pendik Atatürk Kültür Merkezi´nde başladı. 4 gün devam edecek programla, ülke genelinde kültür ve sanat çalışmalarının daha doğru bir şekilde aktarılması amaçlanıyor.

Farklı üniversitelerden öğretim üyeleri, kültür ve sanat alanında yapılan çalışmaları doğru yorumlayabilmek ve pandemi sürecinde gazetecilik başta olmak üzere birçok başlıkta eğitim veriyor.

Eğitim programına, video konferans yöntemiyle katılan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz kültür, sanat ve miras konularının sağlıklı ve doğru bir şekilde haberleştirilmesinin önemini vurguladı. Bakanlık olarak birçok faaliyeti dijital mecraya taşıdıklarını ve vatandaşların da etkinliklere yoğun ilgi gösterdiğini kaydeden Yavuz, "Toplumu bilgilendirme adına gazetecilerin görevi ve sorumluluğu çok büyük. Bakanlık olarak kültür ve sanat alanındaki her çalışmayı desteklemeye çalışıyoruz. Bu eğitim programıyla kültür ve sanat haberciliği alanındaki eksikliğin tamamlanmasını umuyoruz" dedi.

Anadolu Yazarlar ve Gazeteciler Derneği Başkanı Ahmet Işıkdağ da, kültürel mirasımızın gelecek nesillere hakkıyla aktarılabilmesi adına, üstesinden gelinmesi gereken bilgi, kavrama, analiz ve sentez basamaklarını doğru adımlarla çıkılmasını sağlayacak pusulaya ihtiyaçlarının olduğunu söyledi. Işıkdağ, "Tarih boyunca çok farklı kültürlerle iletişim kurarak zenginleşen büyük bir medeniyetin mirasçısı olan milletimizin, bu olağanüstü kültürel birikimini doğru ve etkin bir biçimde kullanması konusunda biz basın mensuplarına da önemli görevler düşmektedir" dedi. Öte yandan, basın mensuplarının eğitim seviyelerindeki ciddi düşüşün basın kuruluşlarının dezavantajları arasında gösterilebileceğini ifade eden Işıkdağ, eğitimli ve liyakatli bireylerin camiaya yeniden kazandırılabilmesi için en kısa zamanda ciddi ve elzem adımların atılmasını temenni ettiklerini dile getirdi.

Eğitim programı, cuma günü son dersin ardından gazetecilere verilecek katılım belgesi töreniyle sona erecek

 

 

Açılışı Pendik Atatürk Kültür Merkezinde başlayan ve Pendik Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde 4 gün devam eden  Kültür ve Sanat Gazeteciliği Eğitim seminerinde.  Prof. Dr Erhan EROĞLU o Yerel Yönetimlerin Kültür ve Sanata bakışı

Dr.Abdülbeşir CEYLAN ? Pandeminin kültür ve sanat üzerindeki etkisi  Prof.Dr Nilüfer Narlı o Dijital dönüşüm sürecinde kültür sanat ve sosyoloji  Doç.Dr Selva ERSÖZ o Basında Kültür ve sanat kavramlarına yaklaşım konulu gazetecilere eğitimler verildi.

Eğitim programı sonunda  gazetecilere Aygad tarafından hazırlanan verilecek katılım belgesi törenle verildi.

Programa katılan gazeteciler İstanbul´un tarihi ve turistik yerlerini gezme fırsatı da buldu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



1

LGS başvuruları için bugün son gün

2

İsrail, İran'ın Suriye'deki konsolosluk binasını vurdu: 7 ölü

3

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

4

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

5

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki