AYYILDIZ KARDEŞLİĞİ...

13.04.2021 09:26:55

AYYILDIZ KARDEŞLİĞİ...

Batı Libya´ya döndü, Libya Türkiye´ye!

Libya´yı yol eden Batı ülkeleri istediği karşılığı bulamadı. Libya Milli Birlik Hükümeti Başbakanı Abdülhamid Dibeybe ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın daveti üzerine, bakanlarıyla birlikte Türkiye´ye resmi ziyarette bulundu.

Erdoğan, Dibeybe´yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi´nde resmi törenle karşıladı. Ayyıldızlı bayraklar yan yana dalgalandı. 

İşbirliği devam edecek

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Libya Ekonomi ve Ticaret Bakanı Muhammed Ali El-Huveyc ve Planlama Bakanı Fahir Miftah Buferne ile Ticaret Bakanlığında bir araya geldi. Bakan Pekcan, "Libya´nın yeniden yapılandırılması sürecinde sanayiden alt ve üstyapı yatırımlarına, sağlıktan enerjiye, eğitimden bankacılığa kadar her alanda yatırım ve teknik iş birliğine yönelik iş birliğimiz devam edecek. Türkiye, bu alanlarda sorumluluk almaya hazır. İki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerinin, ivme kazandırmak amacıyla bir yol haritası belirlenmesi önemli bir husustur. Önümüzdeki dönemde diyalog yoluyla iş birliği alanlarını birlikte belirleyeceğimizi ve bu zemin üzerinde ilerleyeceğimizi düşünüyorum" dedi. 

Ortak bağlarımız var

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Libya İçişleri Bakanı Halid et-Ticani Mazin bir araya geldi. Mazin ile makamında görüşen Soylu, yaptığı konuşmada, Libyalı mevkidaşını Türkiye´de görmekten mutluluk duyduğunu belirterek yeni görevinde başarı diledi. Yarın başlayacak ramazan dolayısıyla tebriklerini ileten Soylu, Libya ile coğrafi, tarihi, kültürel ve dini olmak üzere birçok ortak bağlarının olduğunu söyledi. 

 

Petrol ve doğal gaz anlaşması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Libya Petrol ve Gaz Bakanı Muhammed Ahmed Oun´u makamında ağırladı. Fatih Dönmez, Libya ile petrol ve doğal gaz başta olmak üzere iş birliğini geliştirme kararı aldıklarını bildirdi. 

 

Yeniden imar edeceğiz

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Libya Yerel Yönetimler Bakanı Bedreddin El-Sadık El-Tumi ile bir araya geldi. Bakan Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, konuk bakanla Libya´nın yeniden imar süreci ve kalkınmasıyla ilgili projeleri görüştüklerini belirtti.



1

LGS başvuruları için bugün son gün

2

İsrail, İran'ın Suriye'deki konsolosluk binasını vurdu: 7 ölü

3

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

4

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

5

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki