Bankalar Birliği: Merkez Bankası sıkı para politikası sürecini başlattı

23.06.2023 23:38:00

Bankalar Birliği: Merkez Bankası sıkı para politikası sürecini başlattı

Bankalar Birliği temsilcilerinin Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan ile yaptığı görüşme sona erdi.

TCMB'nin yeni ekonomi döneminin ilk adımını politika faizini yüzde 8,5'ten 15'e çıkartarak atması sonrası yapılan görüşmede, bankaların sorunları ve çözüm önerileri paylaşıldı.

TCMB: Parasal sıkılaşma süreci başladı

Görüşmenin ardından Bankalar Birliği, Erkan'ın parasal sıkılaşma sürecinin başladığını belirttiğini duyurdu.

TBB açıklamasında, Hafize Gaye Erkan'ın TBB Yönetim Kurulu ile bir araya geldiği belirtilerek,

Toplantıda, dünyada ve ülkemizdeki ekonomik gelişmeler ile bankacılık sektöründeki son durum ve geleceğe ilişkin beklentiler görüşülmüştür. Yönetim Kurulu tarafından bankacılık sektörünün gündemindeki konular hakkında görüş ve öneriler Sayın Başkanımıza sunulmuştur.

ifadelerine yer verildi.

"Bankacılık sektörü dirençli ve sağlıklı yapıda"

TBB Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar da toplantının yapıcı ve çok yararlı geçtiğini belirterek, bankacılık sektörünün dirençli ve sağlıklı yapıda olduğunu ifade etti.

Bankacılık sektörünün paydaşlarına güven verdiğini, uluslararası yüksek standartlarda hizmet gördüğünü, ekonomi politikalarının ilgili tüm kesimlere doğru şekilde aktarılmasında önemli bir görev üstlendiğini aktaran Çakar, şunları kaydetti:

Düşük enflasyonun sağladığı öngörülebilir faaliyet ortamı ve uluslararası kabul görmüş düzenlemeler bankacılık sektörünün TL cinsinden büyümesinde ve güçlenmesinde önemli bir rol oynuyor. Bu sayede büyümenin sürdürülmesi için elzem olan; istihdam sağlayan ve cari işlemler açığını azaltan nitelikli yatırımların, katma değeri yüksek olan üretimin, dünya piyasalarında rekabetçi ihracatın finansmanına dolayısıyla insanımızın refahının artmasına daha fazla katkı vermeye devam edeceğiz.



1

LGS başvuruları için bugün son gün

2

İsrail, İran'ın Suriye'deki konsolosluk binasını vurdu: 7 ölü

3

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

4

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

5

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki