BAŞBAKANLIK OSMANLI ARŞİVLERİ UZMANLARINDAN, İSKİLİP SEVDALISI ŞAKİR DURAN VEFAT ETTİ.

28.06.2019 10:14:14

BAŞBAKANLIK OSMANLI ARŞİVLERİ UZMANLARINDAN, İSKİLİP SEVDALISI ŞAKİR DURAN VEFAT ETTİ.

Başbakanlık Osmanlı Arşivleri Uzmanlarından, İskilip sevdalısı Şakir Duran Hoca, İskilip tarihi, Akşemseddin Hazretleri´nin İskilip Evlik Köyü´ndeki yaşamı ve Evlik´in tanıtılması ile yakından ilgilenmekteydi.
Geçtiğimiz yıl Mart ayında düzenlenen İSKİLİPLİ ALİMLER SEMPOZYUMU´na katılan Şakir DURAN, arşivde İskilip ve köylerine ait 600 yıllık Osmanlı belgeleri olduğunu ve bunların mutlaka türkçeye çevrilerek kitaplaştırılması gerektiğini belirtmişti. Fikret KISAR bunun üzerine çalışmalara başlamış, hastalığına rağmen Şakir Hoca başkanlığında 4 stajyerle birlikte, 469 sayfa ve 71 görselden oluşan, İskilip tarihine ait belgelerin Türkçeye çevrilmesini sağlamıştı. Yine 2019 yılı Mayıs ayında Bolu´da düzenlenen AKŞEMSEDDİN ve İSKİLİP EVLİKTEKİ KÜLLİYESİ konulu Panel de Şakir DURAN Hocanın vefatından önceki son isteği idi.
Fikret KISAR, Şakir DURAN´ın katkılarıyla tercüme edilen, İskilip ve köylerinin 600 yıllık tarihi ile ilgili belgelerin en kısa sürede kitaplaştırılması için çalışacaklarını ve bu konuda ilgililerden de destek beklediklerini belirtti.



1

LGS başvuruları için bugün son gün

2

İsrail, İran'ın Suriye'deki konsolosluk binasını vurdu: 7 ölü

3

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

4

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

5

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki