BELEDİYE PERSONELİNE İŞ GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ

20.11.2014 22:05:17

Çekmeköy Belediyesi, İş Sağlığı ve Güvenliği semineri ile çalışanlarını bilgilendirdi.

 

Çekmeköy İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen hizmet içi eğitimler kapsamında İş Sağlığı ve Güvenliği semineri verildi. Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sami Ocak tarafından verilen eğitim tam gün olarak düzenlendi. Personel katılımının zorunlu olduğu eğitimlerde, işçileri yasal hakları Anayasa Maddeleri’nden verilen örneklerle anlatıldı.

 

İş güvenliği konusunda devlet, işveren ve işçi üçgeninde her kesimin kendi üzerine düşen yükümlülükleri olduğunu belirten Doç. Dr. Sami Ocak, bazı işçilerin bana bir şey olmaz, rahatsız ediyor gibi bahanelerle baret kullanımı, güvenlik kemeri gibi tedbirleri reddettiğini söyledi. Yasal işlem yapılan vakalarda belirlenen tespite göre, günde 4 kişinin iş kazalarında hayatını kaybettiğini söyleyen Doç. Dr. Ocak, işverenler için ölüm tazminatı ödemektense, güvenlik önlemi almanın daha ucuz ve daha insancıl olduğunu belirtti.

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, insan canının tüm maliyetlerden daha önemli olduğunu belirterek şunları söyledi:”Son dönemde çeşitli alanlarda yaşanan iş kazalarında kaybettiğimiz vatandaşlarımız herkesi olduğu gibi bizi de derinden yaraladı. Vatandaşa hizmet etmek ve onların duasını almak için çalışan personelimin sağlığını ve güvenliğini düşünmek bizim en önemli sorumluluğumuz. Özellikle temizlik işlerinde, park ve bahçeler ve fen işleri gibi bazı birimlerde çalışan arkadaşlarım, yaz kış demeden zor şartlar altında emek sarf ediyor. Belediye binamızın camlarını silen arkadaşlarımın sepetli araçla, baret ve güvenlik kemeri kullanarak işlerini yapmaları konusunda dahi çok hassasız. Bizim için hiçbir maliyet çalışanlarımızın can güvenliğinden, ailelerinin mutluluğundan önemli değildir,” dedi



1

LGS başvuruları için bugün son gün

2

İsrail, İran'ın Suriye'deki konsolosluk binasını vurdu: 7 ölü

3

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

4

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

5

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki