BİLİM ÇEKMEKÖY, BAKAN KACIR’IN KATILDIĞI TÖRENLE AÇILDI

10.03.2024 08:19:00

BİLİM ÇEKMEKÖY, BAKAN KACIR’IN KATILDIĞI TÖRENLE AÇILDI

İlçeye yeni kalıcı eserler kazandırmaya devam eden Çekmeköy Belediyesi, TÜBİTAK işbirliği ile Murat Çobanoğlu Kültür Merkezi’ni a’dan z’ye yenileyerek “Bilim Çekmeköy” merkezini hizmete açtı. Gelişmiş müfredatı, zengin eğitim içeriği ve yeni nesil eğitim sistemini destekleyen metodolojisi ile etkileşimli eğitim alanında model merkez olacak nitelikteki merkezin açılış törenine; Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul Milletvekili Ümmü Gülşen Öztürk, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Akın İlhan, Milliyetçi Hareket Partisi Çekmeköy İlçe Başkanı Tahsin İnce, Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanı Murat Arslan, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. 

TÜBİTAK ve Çekmeköy Belediyesince yapılan Murat Çobanoğlu Bilim Çekmeköy Merkezi'nin açılış töreninde konuşan Bakan Kacır,  “Murat Çobanoğlu Bilim Merkezimizin Çekmeköy’e ve İstanbul’a hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Atak, Anka, Gökbey, Bayraktar TB-2, Kızılelma gibi projelerimize dokunan gençlerimizde 'Bu asır Türk'ün asrı olacak' inancı pekişiyor.  Benzer şekilde, geçtiğimiz hafta ilk uçuşunu başarıyla tamamlayarak göğsümüzü kabartan millî muharip uçağımız Kaan, yarının mühendislerinin, bilim insanlarının, teknisyenlerinin geleceğe umutla bakmasını sağlıyor. Bugüne kadar büyük ölçekli bilim merkezlerimizi 10 şehrimizde bilim gönüllülerinin hizmetine sunduk. 6 şehrimizde daha bilim merkezleri kurmaya dönük çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ziyarete açık olan bilim merkezlerimizde bugüne dek 11 milyona yakın vatandaşımızı ağırladık." dedi. 

 

Bakan Kacır konuşmasının devamında, “İlçe ölçeğinde kurulan bilim merkezlerinden en önceliklilerinden birisi de Çekmeköy'deki Murat Çobanoğlu Bilim Merkezi. Niçin ilklerden biri Çekmeköy'de; Çünkü Çekmeköy'de, gece gündüz, 7/24 şehrinin, ilçesinin gençleri için, çocukları için seferber olan bir belediye başkanımız var. Bu eser öncelikle Çekmeköy Belediyemizindir, Çekmeköy Belediye Başkanımız Ahmet Poyraz'ındır. Biz ona sadece destek olduk ve Türkiye'de ilklerden birini daha burada gerçekleştirmiş olduk. Bugüne kadar ilçelerimizde kurduğumuz bilim merkezlerinde 775 binden fazla öğrencimizi bilim atölyelerinde ağırladık. 14'üncüsünü İstanbul'da Çekmeköy'e kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. “ diye konuştu.

Murat Çobanoğlu Bilim Çekmeköy Merkezi'nin açılış töreninde konuşan Başkan Ahmet Poyraz, “Gençler;  bilimi ve teknoloji burada yaşayarak görecek ve öğrenecekler. Biz Çekmeköy Belediyesi olarak bu güne kadar gençlerimizi hep ön planda tuttuk. Gençlerimize yönelik birçok hizmet yaptık ve hep onların yanında olduk. Allah’a gençlerimizle kalplerimize karşılıklı sevgiyi koyduğun için şükrediyorum. Önümüzdeki dönemde de gençlerimizin yanında olacağız. Sizler için birçok projeyi hayata geçireceğiz.   Gençlerimize bir müjde daha vereyim, önümüzdeki hafta çok daha güze ve özel, gençlerimiz için önemli, içinde halı sahaları, voleybol, basketbol sahalarıyla, sosyal tesisleriyle önemli bir spor merkezini hizmete açıyoruz. Hepinizi o tesisimizin de açılışına bekliyoruz. Hayırlı uğurlu olsun gençler.” dedi. 

 

Murat Çobanoğlu Bilim Çekmeköy’de 4 atölyede eğitimler verilecek

Alanında uzman eğitmen kadrosuyla gençlere hizmet verecek merkezde 4 branşta eğitimler her branş için ayrı ve özel olarak hazırlanan sınıflarda verilecek.  

Teknoloji Atölyesi: Bu atölyede öğrenciler zengin teknolojik araçlarla donatılmış bir ortamda kodlama, elektronik ve mekanik tasarım becerileri kazanırken, problem çözme ve yaratıcı düşünme yeteneklerini de geliştirebilecek. Eğitim ile birlikte öğrenciler teknolojinin geleceğine şekil verecek bilgi ve becerilere sahip olacak.

Tasarım Atölyesi; Çocuklar, çizim teknikleri ve araçlarını öğrenerek, kendi çizgi romanları, kendi oyunları ve kendi dijital karakterlerini özgün bir biçimde tasarlayabilecekler.

Doğa Bilimleri Atölyesi: Bu atölyede tarih öncesinde nesilleri tükenmiş dinozorları temel simülasyon ve 3 boyutlu sanal gerçeklik ile tanıyacak ve yaşam şekilleri hakkında bilgi edinecek. Fizik, Kimya ve Biyoloji deneyleri ile bilimin temel konularını deneyerek öğrenebilme imkanına sahip olacaklar. 

Astronomi Havacılık ve Uzay Atölyesi: Çocuklar, kendi roketlerini tasarlayıp uçurabilecek ve teleskop eğitimleri ile birlikte de kendi teleskoplarını tasarlayıp, teleskop gözlemleri ile uzayın derinlikleri keşfedebilecek.

 

 

Merkezden nasıl faydalanabilirsiniz?

 

Merkezden faydalanabilecek yaş grubu: 3. Sınıf ve 4. Sınıf öğrencileri.

Gruplar Kaçar Kişi Olacak : 45 +/-  3 

Seans Günleri : Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma

Seanslar : 1. Seans : 09:30 - 11:00 

2. Seans : 13:00 - 14:30 

 

Adres               : Cumhuriyet Mh. Demokrasi Cd. No:4 Çekmeköy/İstanbul

Rezervasyon ve Bilgi İçin Telefon: 0216 600 06 00Dahili: 1946 - 1947



1

LGS başvuruları için bugün son gün

2

İsrail, İran'ın Suriye'deki konsolosluk binasını vurdu: 7 ölü

3

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

4

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

5

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki