BOLU´DA AKŞEMSEDDİN PANELİ

3.05.2019 00:23:43

BOLU´DA AKŞEMSEDDİN PANELİ

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Akşemseddin İslami İlimler Merkezi AKİMER organizasyonu ve Bolu Göynük, Çorum İskilip Belediyelerinin katkıları ile, 27 Mayıs 2019´da Bolu´da AKŞEMSEDDİN PANELİ gerçekleştirilecek.

Konu hakkında açıklama yapan Fikret KISAR; ? Bolu Eğitime Destek Platformu olarak gerçekleştireceğimiz panelde; İstanbul´un Fethinin 566. Yılında, fethin manevi mimarı ve Fatih Sultan Mehmet´in hocası Akşemseddin Hazretleri ve yaşadığı yerler detaylıca anlatılacak. Akşemseddin Hazretleri, İskilip ve Göynükte yaşamasından dolayı sahip çıktığımız ortak değerlerimizdendir. Mübarek; ?Önüm Evlik (İskilip), ahirim Göynük? demiştir. Evlikte 550 yıllık çivisiz, Çatma Camii ve Çilehanesi, Göynükte ise türbesi bulunmaktadır. Bu vesile ile Göynük ve İskilip Belediyeleri de Kardeş Şehir olma yolundaki ilk adımlarını atacaklar? dedi.

Oturum Başkanlığını, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi AKİMER Başkanı Doç. Dr. Şaban KARASAKAL´ın yapacağı panelde konuşmacı olarak; Doç Dr. Muhammed Ali YILDIZ, Doç. Dr. Hasan Fehmi ULUS, Vakıflar Genel Md. E. Araştırmacı Ali KILCI yer alacak.

Panel, BAİBÜ Akşemseddin İslami Araştırmalar Merkezi Konferans Salonunda saat 14:30´da başlayacak.



1

LGS başvuruları için bugün son gün

2

İsrail, İran'ın Suriye'deki konsolosluk binasını vurdu: 7 ölü

3

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

4

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

5

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki