ÇEKMEKÖY DEMOKRASİ NÖBETİNDE

2.08.2016 18:21:23

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş Taşdelen Meydanı´nda Çekmeköylüler ile buluştu.

Tüm yurtta olduğu gibi Çekmeköy´de de Demokrasi Nöbetleri devam ediyor. Şahinbey Karakolu ve Taşdelen Meydanı´nda tutulan nöbetlerde İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş, Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Salih Kırıcı, Milliyetçi Hareket Partisi Çekmeköy İlçe Başkanı Cenap Yağmur, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri ve sanatçılar Çekmeköylülerle omuz omuza nöbet tuttu.

Taşdelen Meydanı´nda vatandaşlara seslenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş ?Bu yaşanan hadise dünya insanlık tarihine bir ders. Akademik çevrelerde mutlaka okutulacak. Dünya insanlığı, devletler, milletler sizi örnek alacaklar? diye konuştu. Bugün ziyaretine gelen Kuzey Beyrut Belediyeler Birlik Başkanı´nın sözünü aktaran Başkan Topbaş şu bilgiyi aktardı: ?Eğer Türkiye´de yaşanan bu darbe girişimi Mısır darbesinden önce olsaydı Mısır´da bu darbe olamazdı.?

Darbe gecesi sabaha kadar dua eden, göz yaşı döken ve meydanlara çıkıp canını siper edenler sayesinde hain darbe girişiminin başarısız olduğunu ifade eden Başkan Topbaş şöyle devam etti: ?FETÖ´nün asker kisveli teröristleri o gece korku salmak istediler. Sıkı yönetim ilan etmek istediler. Ama siz çıkınca sokağa kaçacak delik aradılar. Siz onlara biz burayız, siz kimsiniz dediniz. Bizim yaşadığımız bu olayları tüm dünyada ders olarak okutulacak. Sizin bu kahramanlığınız tüm dünyada bilinecek. Siyasi partilerimizin birlikte hareket etme ve liderlik tavırlarına teşekkür ediyorum. Medyamıza teşekkür ediyorum. İki kahramanımız var. Birincisi Başkomutanımız, Sayın Cumhurbaşkanımız. Diğer kahraman ise sizsiniz.? dedi.

İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık´ta Taşdelen Meydanı´nda vatandaşlara seslendi ve destek verdi.



1

LGS başvuruları için bugün son gün

2

İsrail, İran'ın Suriye'deki konsolosluk binasını vurdu: 7 ölü

3

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

4

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

5

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki