ÇEKMEKÖY MADENLER´DE ?MEYDAN´ SAVAŞI

23.07.2020 20:24:37

ÇEKMEKÖY MADENLER´DE ?MEYDAN´ SAVAŞI

CHP Yerel seçimlerde Ak Parti hakkında rantçı iddiaları ile halkı aldatarak iktidara geldiler, fakat rantı büyüğünü elde etmek ve yandaşlarına menfaat elde etmek için çanhıraş çalışmaları halk tarafından büyük tepki topladı.                                                             Konu ile ilgili açıklamalarda buluna vatandaşlar, ?bunlar yalanın daniskasını becererek halkı hile ile aldattılar. Bunların asla iş yapma gibi hevesleri yoktur. Bunlar ancak milletin parasını kimseye faydası dokunmayan heykellere ve yeme içme partilerine para harcamaktır´ dediler.                                                      Şimdi bunun en bariz örneklerinden biri de, Çekmeköy Madenler Meydanı´nda büfe ve benzeri yerlerin açılması ile ilgili tüm yetki ve sorumluluk ilçe belediyesi olarak Çekmeköy Belediyesi´ne ait olduğu halde, burada rant elde etmek için satış büfesi açmasına Çekmeköy Belediyesi ve Çekmeköylülerden büyük tepki geldi.                                              İBB tarafından meydana konulan mobil büfenin faaliyet alanı ile ilgili kulaktan kulağa varsayımlar dolaşmasına rağmen, yetkililer tarafından kanuna uygun olarak bir başvuru yapılmadığı dile getirilirken, ?İstanbul Büyükşehir Belediyesi´nin meydanlarda büfe işletmesi gibi bir görevi yoktur. Konu ile ilgili 17.07.2020 tarihinde İBB meclisinde görüşmeler olmuş ama meclis tarafından onaylanmayan bu işletmelerin İBB açısından da  kanuni dayanağı bulunmamaktadır. Hal böyle olunca bir kamu kurumu olarak yasalara uygun olmayan bir faaliyete izin vermemiz beklenemez. Eğer bu konuda bugün açık bir kapı bırakırsak, farklı kişi ve kurumların  kanuna aykırı hareket etme taleplerinin de yolunu açmış oluruz´ denildi.

 

11 yıldır bazı sivil toplum kuruluşlarına destek olmak amacı dışında, Madenler Meydanı´nda ticari işletmelerin tüm taleplerine halkımızın çıkarlarını gözeterek izin verilmediği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi meydanlarda mobil büfe açabilme yetkisini alıp, yazılı olarak bize hem inşaat hem de gıda güvenliği açısından işletme ruhsatı başvurusunda bulunmadığı bildirilmiştir.

 

Çekmeköy Belediyesi yetkilileri, ?Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyesinin karşı karşıya geldiği algısı oluşturan bu durumun bir an önce yasalara uygun şekilde çözüleceğine inanıyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.´ Açıklamasında bulunuldu.



1

LGS başvuruları için bugün son gün

2

İsrail, İran'ın Suriye'deki konsolosluk binasını vurdu: 7 ölü

3

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

4

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

5

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki