Çekmeköy Belediyesi’nin düzenlediği hamsi festivalinde binlerce Çekmeköylü doyasıya eğlendi.

7.02.2024 08:48:00

5 TON HAMSİ, HORON VE DOYASIYA EĞLENCE

Çekmeköy Belediyesi’nin ilçede bir gelenek haline getirdiği ve üçüncüsü düzenlenen Hamsi Festivali’ne vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Taşdelen Meydanı’nda Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ın ev sahipliğinde düzenlenen festivale; AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, AK Parti Ankara Milletvekili Zehra Nur Aydemir, Çekmeköy Kaymakamı Resul Çelik, AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Akın İlhan, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Tahsin İnce ve vatandaşlar katıldı. 

5 ton hamsinin katılımcılara ikram edildiği festivalde İsmail Türüt, Onay Şahin ve Volkan Arslan sahne aldı. Birbirinden renkli parçalarını Çekmeköylüler için seslendiren sanatçılar soğuk havayı horonlarıyla ısıttılar. 

Başkan Poyraz ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum hamsi tezgahının başına geçerek vatandaşlara elleriyle hamsi ikram ettiler. 

Programın ev sahipliğini yapan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz Hamsi Festivalimize hoş geldiniz sefalar getirdiniz. İnşallah tüm vatandaşlarımızın doyasıya eğlenip stres attığı bir gün olur. Hamsiye ve horona hep birlikte doyacağız. Ben sözlerimi daha fazla uzatmayacağım. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayımız demiyorum belediye 

başkanımız diyorum İstanbul’un Muradı bugün aramızda. Birkaç konuya değinip sözü kendisine bırakacağım. Rahmetli Kadir abi döneminde başlayan Çekmeköy’den Taşdelen, Aydınlar, Cumhuriyet oradan Kirazlıdere’ye devam eden Yenidoğan-Sultanbeyli- Sancaktepe metrosuna kılçık hat dediler ve kuyuları toprakla doldurdular. Taşdelen Kavşağı’nda 5 yıldır sizlere zulüm ediyorlar mı Çekmeköy? Şimdi bir başkanımız var ve diyor “Ey Çekmeköy halkı Allah nasip eder 31 Mart’ta bana oy verir destek olursanız ve ben başkan olursam Çekmeköy-Taşdelen metrosunu yapmak ilk işlerimden biri olacak‘ diyor.  Murat Kurum. Diyor ki, “Taşdelen Kavşağı’nı da ben çözeceğim yapacağım”. Önemli bir kültür merkezimiz vardı 5 yıldır bekliyor. Adını Allah rahmet eylesin Alparslan Türkeş’in ismini vereceğimiz. Ey ülkücü gençler, ey milliyetçi gençler eğer başkan olursam Alparslan Türkeş Kültür Merkezi’ni bitireceğim diyor Murat Kurum. Şimdi biz buradan söz verelim. Diyelim ki bütün akrabalarımız, komşularımızla arkadaşlarımızla gece demeden gündüz demeden 31 Mart akşamına kadar Murat Kurum’u İstanbul’un şehr-i emini, bu kardeşinizi de Çekmeköy’de şehr-i emin yapmaya hazır mısınız? Yaradan bir kulunu severse eli öpülesi anneler sever, gençler sever, büyükler sever. Onun için değerli Murat başkanımı yaradan sizlere sevdirdi. Rabbim yolunu açık eylesin diyorum.” dedi. 

 

Metro Hattını Açacağız, Taşdelen Yenidoğan Kavşağı’nda Trafiği Bitireceğiz ! 

Programda katılımcılara seslenen Murat Kurum, "İstanbul’umuza, İstanbullu kardeşlerimize, Karadenizli hemşerilerimize hizmet etmek için yeni bir yola çıktık. Türkiye Yüzyılı İstanbul Vizyonu programımızı 10 temel başlıkta detaylı bir şekilde sizlere, İstanbullu hemşerilerimize sunduk. Çok yakında ilçelerimize dair projelerimizi de açıklayacağız. Ancak sizlere şöyle bir bakınca heyecanınızı, merakınızı az da olsa gidermek istiyorum. Vaktinizi çok almadan müjdelerimize geçmek istiyorum. Birincisi; Çekmeköy’de tüm trafik sorununu Ahmet başkanımızla birlikte çözeceğiz. 1 Nisan’da ilk iş olarak CHP’li İBB yönetiminin hafriyat döküp kapattığı Çekmeköy, Kirazlıdere, Güngören, Aydınlar, Taşdelen, Yenidoğan metro hattını süratle başlatacağız. Bıraktıkları bu kötü hatırayı hafızalardan tamamen sileceğiz. İkinci olarak Taşdelen’de her geçen gün artan trafik var. İBB’nin 5 yıldır hiçbir şey yapmayıp sadece algı ve reklamını yaptığı tünel kavşağını revize edeceğiz ve en kısa süre içerisinde Çekmeköylü kardeşlerimize kazandıracağız. Üçüncüsü; Köprülü kavşağımız Neveser Konaklarının oradan trafiği yerin altına alacağız. Böylelikle şehrimize 12 bin metrekarelik yeni bir meydan kazandıracağız. Yolun iki yakasını birbirine kavuşturup, sizlere derin bir nefes aldıracağız. Dördüncü projemiz; Kuzey Marmara Otoyolundan 2. Köprüye giden bağlantı yolunda Alemdağ-Çatalmeşe çıkışını vereceğiz. Beşinci projemiz de; Bir gençlik toplantısında gençlerimiz bize okulumuzda spor salonu yok, spor salonu kazandırır mısınız? Dedi. Hemen talimat verip 2 spor salonunu bitirdik ve Çekmeköy’e armağan ettik. Çekmeköy Belediyemiz burs veriyor ama arttırabilir miyiz? Dediler. 5 bin TL olan bursu 7 bin TL yaptık. Biz 7 bin TL’yi az gördüğümüz için 1 Nisan’dan itibaren İBB olarak gençlerimizin bursunu 10 bin TL’ye çıkarıyoruz” dedi. 

 



1

LGS başvuruları için bugün son gün

2

İsrail, İran'ın Suriye'deki konsolosluk binasını vurdu: 7 ölü

3

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

4

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

5

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki