ÇEKMEKÖY`DE KARS RÜZGARI ESTİ

21.01.2015 23:35:06

ÇEKMEKÖY`DE KARS RÜZGARI ESTİ

19.01.2015

            Kars Arpaçay Göldalı Köyü Sosyal Sosyal ve Yardımlaşma Derneği`nin her sene düzenlediği ve bu sene 16.`sı düzenlenen `Geleneksel Kaz Gecesi`, 17 Ocak 2015 tarihinde Çekmeköy Taşdelen Turgut Özal Kültür Merkezi`nde hemşerileri bir araya getirdi.

            Programa katılanlar arasında, Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü KANSIZ, Kars Arpaçay Göldalı Köyü Sosyal Sosyal ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Bekir ARAS, Ak Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Salih KIRICI, Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet EPLİ, Çekmeköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet AKTAŞ, Ataşehir Beldiyesi Ulaştırma Müdürü Orhan Çerkez ve çok sayıda davetli katıldı.

            Türk Halk Müziği sanatçıları İsa İÇEN, Nuray Görer ÇALIK söyledikleri türkülerle salondakileri coşturduğu programda konuşma yapan Göldalı Köyü Dernek Başkanı Bekir ARAS gecede yaptığı konuşmada sözlerine yakın zamanda vefat eden derneğin kurucu başkanı İdris YILDIZ`ı anarak başladı.

            Derneklerine 14 yıl başkanlık eden Rıfat KARAKAYA`ya katkılarından dolayı minnettar olduğunu söyleyen Başkan ARAS, Göldalıların daima birlik ve beraberlik içinde olduğunu ifade ederek programlarına davetlerini geri çevirmeyen Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü KANSIZ, Ak Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Salih KIRICI ve Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet EPLİ`ye teşekkür etti.

            Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet EPLİ gecede yaptığı konuşmada sözlerine başlarken, Kars Arpaçay Göldalı Köyü Sosyal ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Bekir ARAS`a yeni görevinde başarılar diledi.

            Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet POYRAZ`ın selamlarını ileten Başkan EPLİ, sivil toplum kuruluşlarının ilk basamağı olan derneklerin birlikteliği, sevgiyi, hoşgörüyü ve yardımseverliği ortaya çıkartmayı hedeflediklerini ifade etti.

            Başkan EPLİ, "Biz de bugün bu kültürel birlikteliği şu an burada canlı görüyor ve yaşıyoruz. Biz Allah`tan birliğinizin bozulmamasını niyaz ediyoruz. Geçtiğimiz ay Sarıkamış Şehitlerimizi andık buradan onlara dualar ediyorum. Sarıkamış dramının 100. yılında yine birliğimizi orada Sarıkamış`ta gösterdik, bu vesileyle Sarıkamış Şehitlerimizi de anıyorum. Bu organizasyonu düzenleyen Başkan ARAS ve yönetimini tebrik ediyor hepinizi Allah`a emanet ediyorum" dedi.

            Çekmeköy AK Parti İlçe Başkanı Salih KIRICI konuşmasında gördüğü kalabalıktan dolayı Göldalı Köyü dernek yönetimine teşekkür ettiğini söyledi. Taşdelen Turgut Özal Kültür Merkezi`nde birçok program yaptıklarını ifade eden Başkan KIRICI, Göldalı köyünün bir il derneği kadar ilgi gören, kalabalık bir programa imza attığı için tebrik edilmesi gerektiğini söyledi.

            Çekmeköy AK Parti İlçe Başkanı Salih KIRICI, "Birçok derneğin başaramadığını Göldalı köyü başarmış. İstanbul`da var olmak, İstanbul`da sözünü geçirebilmek, İstanbul`da ben de varım diyebilmek için, ticarette var olmak zorundasınız. Siyasette var olmak zorundasınız. Bu ilin sanatında var olmak zorundasınız, eğitiminde var olmak zorundasınız. Dolayısıyla hakikatten bu zor bir şey bunun için mücadele etmek lazım. STK`ların buna katkı sunması lazım. Burada gördüğüm manzara beni sevindiriyor. Göldalı Köyü bunu başarmış durumda" dedi.

 

            Göldalı Köyü Sosyal Sosyal ve Yardımlaşma Derneği Kurucu Başkanı İdris YILDIZ`ı ve Kars Şehitlerine Yüce Allah`tan hepsine rahmet dileyerek sözlerine başlayan Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü KANSIZ, derneğin yeni Başkanı Bekir ARAS ve çalışma arkadaşlarına da hayırlı muvaffakiyetler görmelerini niyaz etti.

            Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü KANSIZ, "Yardımlaşma dernekleri bir taraftan kardeşliği, dayanışmayı, birbirimizi daimi tanımamızı sağlıyor bir taraftan da bu büyük İstanbul denizinde boğulmamıza engel oluyor. Rabbimiz bizi birlik, beraberlik içinde olalım diye yaratmış, bizler bu dernekler ile yöresel kardeşliğimizi sürdürüyor, birbirimize yaklaşıp derdini dinleyebiliyor ve bulunduğumuz ortamı çevreyi güzelleştirebiliyoruz" diye konuştu.

            Çekmeköy gibi yükselen bir ilçede yaşamanın önemini vurgulayıp, insanın geldiği yerin kültürünü asla unutmaması gerektiğini söyleyen Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü KANSIZ, ekmeğini yiyip suyunu içtiği, doyduğu şehrin hazzını yüreklerde hissedilmesinin de önemli bir zenginlik olduğunu belirtti.

            Göldalı Köylü, Aşık Ömer Duman ve Aşık Fevzi Olgun söyledikleri türkülerle aşıklık kültürünü bir kez daha yaşattı.



1

LGS başvuruları için bugün son gün

2

İsrail, İran'ın Suriye'deki konsolosluk binasını vurdu: 7 ölü

3

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

4

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

5

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki