CHP`lilerden Adliye Önünde Eylem

20.10.2014 19:58:08

Kayseri, Sivas, Tokat, Tunceli, Nevşehir, Erzincan, Malatya, Kırıkkale ve Kırşehir`de CHP İl başkanlıklarınca adliyeler önüne siyah çelenk bırakıldı.

Kayseri, Sivas, Tokat, Tunceli, Nevşehir, Erzincan, Malatya, Kırıkkale ve Kırşehir`de CHP`liler, İstanbul merkezli 17 ve 25 Aralık soruşturmalarıyla ilgili takipsizlik kararı verilmesini, adliyelerin önüne "Adaletin kara günü" yazılı siyah çelenk bırakarak protesto etti.

 

 

CHP Kayseri İl Başkanı Mustafa Ayan, toplumun her kesimine hükümet tarafından korku salındığını öne sürerek, "Güya bir yürekli savcı çıktı `bunların hiçbiri yaşanmamıştır` diyerek takipsizlik verdi. Bu kararla hukuk bitti" dedi.

Hükümeti eleştiren Ayan, hakim ve savcılara seslenerek, "Hırsızlığı aklayan hakim ve savcı istemiyoruz" ifadesini kullandı.

CHP Sivas İl Başkanı Ulaş Karasu, hükümeti eleştirerek, "CHP olarak bizler, yolsuzluğun, hırsızlığın, tüyü bitmemiş yetimin hakkını er ya da geç soracağız. Onları adaletin karşısına çıkartıp hesap vermelerini sağlayacağız" diye konuştu.

Partinin Tokat İl Sekreteri Suavi Çakıcı ise demokratik uygulamalar, hak ve özgürlüklerin rafa kaldırıldığını savunarak, iktidarı eleştirdi.

Tunceli Adalet Sarayı bahçesinde yapılan protestonun ardından konuşan CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç de 17 Aralık süreci ve sonrasında yaşananlardan söz ederek, "Yaşananların hepsi ortadayken, bu savcılar, bu hakimler hangi vicdanla, hangi adalet duygusuyla bu kararı verip `burada suç unsur yoktur` diyor. Biz, CHP olarak bu işin sonunu bırakmayacağız" değerlendirmesinde bulundu.

CHP Nevşehir İl Başkanı Mehmet Değirmenci, Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Kırşehir İl Başkanı Yılmaz Zengin, Kırıkkale İl Başkanı Ziya Kavlak ve Erzincan İl Başkanı İsmail Arslan da takipsizlik kararına tepki gösterdi. - Sivas



1

LGS başvuruları için bugün son gün

2

İsrail, İran'ın Suriye'deki konsolosluk binasını vurdu: 7 ölü

3

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

4

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

5

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki