ÇORUMLULAR İSTANBUL´U BİR KEZ DAHA FETHETTİ

21.01.2019 08:31:33

ÇORUMLULAR İSTANBUL´U BİR KEZ DAHA FETHETTİ

Dünya ÇORUMLULAR Platformu´nun İstanbul´da düzenlemekte olduğu Geleneksel her ayın 19´u Çorumlular Günü etkinliğinin 49´uncusu 19 Ocak 2019 Çorumlular Günü akşam saat 19:19 itibarıyla Dünya ÇORUMLULAR Platformu Başkanlığında Plakamız 19 İstanbul Kültür ve Sanat Derneği işbirliği ile İstanbul Sarıyer´de İBB Sarıyer Kültür Merkezi´nde 500´ün üzerinde katılımcıyla coşkuyla kutlandı.
Karder Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Aksu´nun sunumunu yaptığı gece şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.
Yemek arasından sonra konuşmacılar sahneye davet edildi.
Dünya ÇORUMLULAR Platformu Başkanı Tevfik Göktürk açılış konuşmasında protokol ve katılımcıları selamladıktan sonra konuşmasında;
Gece için her türlü imkanını seferber eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanına, Sarıyer Ak Parti Belediye Başkan Adayı Salih Bayraktar´a İBB Sarıyer Kültür Merkezi Müdürü ve ekibine ayrıca ilgili makamlarla irtibatını sağlayan Ak Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyesi Çorumlu Hasan Gıdak´a ve tüm katılımcılara teşekkür etti.
Ayrıca aralarına katılımlarından dolayı Sarıyer Belediye Başkanına da teşekkür etti.
STK başkan ve yönetim kurulu üyelerine; "Siz istediniz ve biz plakamız 19 İstanbul Kültür ve Sanat Derneği ile bir araya geldik, 10 aydır bu etkinliği beraber düzenliyoruz, gücümüze güç kattık. Sizlerin de fedakarlıklar yapıp bir araya gelmeniz aynı çatıda buluşmanız bu toplumun arzusudur." dedikten sonra beraber düzenlediklerinden dolayı Plakamız 19 İstanbul Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Sayın Abdullah Çıtak ve ailesi başta olmak üzere Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür etti.
Başkan Göktürk, Amaçlarını açıklarken;
Biz "Çorumluyuz, gururluyuz, birbirimizden sorumluyuz" derken amacımız ayrımcılık yapmak değil bilakis milli birlik ve beraberliğe katkıda bulunmaktır. Günümüz dünyasında Türkiye´mizin milli birlik ve beraberliğe çok ihtiyacı olduğunu bu hususun da her vilayetin kendi birlik, beraberlik ve dayanışmasını sağladığında kendiliğinden sağlanmış olacağını anlattıktan sonra 49 önce yani her ayın 19´unu Çorumlular Günü ilan ettiğimiz 19 Ocak 2015´den beri beri anlatmış olduğuna vurgu yaparak her vilayetin özel bir gününün olması gerektiğini Çorumlulaın özel gününün Plakamız gereği her ayın 19´unu, hatta saatide ?19:19? olduğunu ifade etti.
Amaçlarına da değinen Göktürk bu gün küskünlerin barıştığı, kırgınların kucaklaştığı, birlik, beraberlik ve dayanışma günü olduğunu, bu günün Çorumlunun yaşadığı her yerde kutlanması gerektiğini, bu gün Çorumlular hane sahibi, dostları misafirleri olarak düşündüklerini, özel davetiye beklenmemesini söyledi.
Başkan Göktürk´ün günün sloganını hatırlatarak "Bugün ayın 19´u günlerden?" sorusuna tüm katılımcılar hep bir ağızdan "ÇORUM" diye seslendiler.
Bu gecede bir ilk yaşandı. Gecenin sponsorluğunu yapan Ak Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Salih Bayraktar ve Sarıyer´in CHP´li Belediye Başkanı Şükrü Genç´in aynı gecede aynı salonda konuşma yapmaları ve konuşmalarında siyasete değinmemeleridir.
Çorumlular, bu gecede her 2 Siyasi Parti yetkililerinden de Çorumlu Belediye Meclisi Aday Adaylarının desteklenmesi için söz aldılar.
Gecede Plakamız 19 İstanbul Kültür ve Sanat Derneğini´nin başlatmış olduğu "Bir Mont, bir Bot" kampayasının tanıtımı ve gösterimi sunuldu. Konuşması Emekli İlahiyatcı Recep Demirci ayet ve hadisleri açıklayarak yardımlaşmanın, yardım etmenin, insanları bir araya getirmenin açıklamasını yaparak 26 Ocak 2019´da yapılacak yardım gecesine çağrıda bulundu.

Konuşmalardan sonra Gecenin sponsorluğundan dolayı Sarıyer Ak Parti Belediye Başkanı Adayı Salih Bayraktar´a, katılımlarından dolayı Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç´e, Dünya ÇORUMLULAR Platformu tarafından yapılan anket sonucuna göre seçilen 2018 YILI ÇORUMLUSU Opr.Dr.Ahmet Nabi Kızmaz´a, ARALIK-2018 ÇORUMLUSU Çordef Başkan Vekili ve Kargı Arık Köyü Dernek Başkanı İsa SÖZEN´e, Geceye katkılarından dolayı Çordef Başkanı Cemil Yaşkabak, Çordef Başkan Vekili ve Kargı Akder Başkanı Zeynel Uzanır, İskilipliler Dernek Başkanı Yusuf Yıldırım, Sungurlu İkizli Köyü Dernek Başkanı Başakşehir Şahintepe Muhtar Adayı Mahir Karakuş ve Kübra Çıtak´a plaketleri verildi.
Micaz organizasyonun sahne sorumluluğunda Klevye´de Yıldırım Kılıç´ın eşliğinde Ses Sanatçıları Ali Gürsoy, Zennure Çaylı Koç ve Şükrü Micaz katılımcıları gönüllerince eğlendirdiler.
İstanbul´un çeşitli ilçelerinden otobüsler ve özel araçları ile akın akın gelip salonda yerini alan Çorumluların 500 salona sığmadığı gözlemlendi. 
Aşırı kişisel sıfat tanıtımı isteklerinin yaşanması neticesinde zor anlar yaşanmasına rağmen dikkatlere değer güzel ve coşkulu olduğu gözlemlenmiştir.
Hatıra fotoğraf çekimlerinden sonra gece sona erdi.

 



1

LGS başvuruları için bugün son gün

2

İsrail, İran'ın Suriye'deki konsolosluk binasını vurdu: 7 ölü

3

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

4

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

5

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki