Covid-19´un obez bireylerde daha ağır seyrettiği belirlendi

7.09.2020 21:39:10

Covid-19´un obez bireylerde daha ağır seyrettiği belirlendi

Lille Üniversitesi Tıp Fakültesinde Cerrahi Profesörü ve Genel ve Endokrin Cerrahisi Bölüm Başkanı François Pattou tarafından yapılan, Covid-19 hastalığının şiddeti ve obezite ilişkisini ortaya koyan bilimsel çalışma sonuçları açıklandı.

Bu yıl 1-4 Eylül´de online düzenlenen Avrupa ve Uluslararası Obezite Kongresi´nin (ECOICO 2020) açılış oturumlarında sunulan çalışma ile salgın hastalığın ilk dönemlerinde Fransa´dan elde edilen ve obezitesi olan hastaların olmayanlara oranla daha ciddi hastalık ve daha yüksek ölüm riskiyle karşı karşıya bulunduğunu gösteren veriler paylaşıldı.

Pattou´nun kongrede çalışmaya ilişkin yaptığı sunuma göre, Fransa´da obezite görülme sıklığının daha yüksek olduğu bölgelerde karantina koşullarından çıkılmasının diğer bölgelere oranla daha uzun sürdüğünü anlattı.

Covid-19´a bağlı yoğun bakım hastaları ile Covid-19 dışında rahatsızlığı bulunanların kıyaslanmasıyla elde edilen veriler, yoğun bakımdaki her 4 Covid-19 hastadan 2´sinin yani yarısının Beden Kitle İndeksinin (BKİ) 30´dan fazla yani obez, 4´te birinin de 35 ve üzeri, yani ağır obez olduğunu gösterdi.

Yoğun bakımdaki diğer Covid-19 hastalarının yüzde 40´ının fazla kilolu olduğu belirlenirken, sadece yüzde 10´unun sağlıklı kilo aralığında yer aldığı gözlendi.

Çalışmayla, Covid-19 dışındaki yoğun bakım hastalarının da dörtte birinin obezitesi veya ağır obezitesi, dörtte birinin fazla kilolu ve yaklaşık yarısının da sağlıklı kilo aralığında olduğu ortaya konuldu.

 



1

LGS başvuruları için bugün son gün

2

İsrail, İran'ın Suriye'deki konsolosluk binasını vurdu: 7 ölü

3

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

4

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

5

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki