DENİZ FENERİ DERNEĞİ AFET BÖLGESİNDE

25.01.2020 14:12:05

DENİZ FENERİ DERNEĞİ AFET BÖLGESİNDE

Elazığ´ın Sivrice ilçesinde 6,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremde ilk belirlemelere göre 20 kişi hayatını kaybetti.

Deniz Feneri Derneği´de deprem haberini aldığı anda genel merkez binasında kriz masası oluşturdu.

Elazığ´a yakın illerden Doğu Anadolu Temsilciliğimiz aracılığıyla Erzurum´dan 5 kişilik acil yardım ekibimiz derhal harekete geçirildi.

Battaniye, kuru gıda, çocuk montları götürerek afetzede vatandaşların yaralarını sarmak için bölge halkının hizmetinde olacak.

Türkiye´ye, depremi yaşayan illere, afetzede bölge halkına geçmiş olsun dileklerini ileterek üzüntülerini paylaşan Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Av Mehmet Cengiz, deprem haberini alır almaz kriz masası oluşturduklarını söyledi.

"Erzurum´da bulunan Doğu Anadolu Temsilciliğimiz´in lojistik depolarından ilk etapta battaniye, kuru gıda, ve çocuk kışlık montları depremzedelere dağıtmak için Elazığ´a ve Malatya´ya doğru yola çıkardık AFAD koordinasyonunda bölgede insani yardım çalışmalarına katılacaklarını hatırlatan Cengiz, deprem bölgesinde acil olarak çadır, battaniye, soba ve yakacak ihtiyacı bulunduğunu açıkladı.

Bu vesile ile Elazığ ve Malatya´daki depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah´tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Allah cc ülkemizi milletimizi böyle felaketlerden korusun.

KRİZ BİTENE KADAR

Deniz Feneri Derneği afet bölgelerinde, kriz sona erene dek afetzede bölge halkına yardımlarını sürdürecek.



1

LGS başvuruları için bugün son gün

2

İsrail, İran'ın Suriye'deki konsolosluk binasını vurdu: 7 ölü

3

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

4

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

5

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki