Din dersi kaldırılsın

5.04.2015 10:54:56

Halkın Demokrasi Kongresi tarafından İstanbul'da düzenlenen, Alevi Konferansı'nda konuşan HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, zorunlu din dersinin inancın yaşanmasını zorlaştıran bir baskı olduğunu iddia ederek, kaldırılması gerektiğini söyledi. Barajı aş

- Halkların Demokratik Kongresi (HDK) tarafından “Alevilik: Tarih, Sorun, Tahayyül” başlığıyla düzenlenen Alevi Konferansı’nın açılışında konuşan HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, bütün farklılıklarla birlikte yaşamın cesaret isteyen bir durum olduğuna işaret ederek, bu cesareti gösteremeyenlerin mezhep ve etnik kimlik savaşı yürüttüğünü savundu.

Halkların sivil özgürlükçü demokratik anayasasını yapmak istediklerini vurgulayan Demirtaş, şunları söyledi: “Bunu AKP’ye, AKP’nin insafına terk edemeyiz. AKP kendini hep ‘veren el’, egemen, devletin sahibi olarak görmeye devam edecek, beyefendiler ne lütfederse bununla yetineceğiz... Bu büyük topluluk, Türkiye’nin bütün bu muhalefet gücü, buna razı olmamalı. Bu duygudan, bu moddan çıkmak zorundayız. Biz, kendi sorunlarımızı çözeriz. Asla ama asla egemenler bizim hakkımızı vermeyecektir. Çünkü egemenliklerini bizim inkarımız üzerine kurmuş durumdalar. Zannediyor muyuz ki aslında çözme istekleri, niyetleri var da imkanları yok? Hayır. Onların çözümü budur, mevcut durum onların çözümüdür. Sünni-Alevi köklü bir kutuplaşması, kamplaşması olacak, Türk-Kürt köklü bir gerilim olacak. Bütün bu gerilim sahalarından kendileri yüzde 40-50 sürekli oy devşirecek ve bunu, iktidarlarını, devleti ele geçirme aracı olarak kullanmanın vesilesi yapacaklar. Bu, onların çözümüdür.”

Demirtaş, Türkiye’nin tek kurtuluşunun, 7 Haziran seçimlerinde HDP’nin iyi bir çıkış yapmasında olduğunu belirterek, “Ezilenler olarak bir defa bile el ele vermeyi başarırsak, o gün kaderimizi değiştirebiliriz. Koltuk sevdasıyla, kişisel çıkar mevzusuyla, ailemizin, gruplarımızın çıkarıyla hareket edemeyiz. Sadece Kürtleri, Alevileri, gençleri, Türkleri, Ermenileri, Çerkezleri düşünemeyiz. Hepsini aynı fotoğraf içinde düşünemezsek, egemenlerin yaptığı hatayı biz de yaparız ve tarihi fırsatı heba etmiş oluruz” diye konuştu.
DİN DERSİ BASKI İMİŞ!
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, inancın yaşanmasının kolaylaştırılmasının devletin görevi olduğuna işaret ederek, “zorunlu din dersi”nin inancın yaşanmasını zorlaştıran bir durum, baskı olduğunu iddia ederek, kaldırılması gerektiğini dile getirdi.



1

LGS başvuruları için bugün son gün

2

İsrail, İran'ın Suriye'deki konsolosluk binasını vurdu: 7 ölü

3

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

4

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

5

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki