Diyanet İşleri Başkanlığı´ndan Din İstismarına Önlem

16.05.2018 08:36:37

Diyanet İşleri Başkanlığı´ndan Din İstismarına Önlem

Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü´nün Türkiye genelindeki 40 il ve ilçelerinde din istismarının önlenmesi projesi kapsamında Çekmeköy´de bir toplantı gerçekleşti.
 
Toplantıya Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen, Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Çekmeköy Müftüsü Muhammet Suiçmez, görevliler ve vatandaşlar katıldı.
 
Programda konuşma gerçekleştiren Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, ?Biz Çekmeköy ilçesinde bir aile sıcaklığı içerisinde çalışan, birbirlerini seven, sayan bir ekibiz. Diyanet İşleri Başkanlığı´mız 15 Temmuz 2016´dan sonra güzel çalışmalar yaptı din istismarı ile ilgili. Biz daha önce milli eğitimimizle, diyanetimizle, kamu kurum kuruluşlarımızla din istismarı yapan kişileri, kurumları, düşünce şekilleri ile ilgili çaba sarf etseydik belki bu sıkıntılar olmazdı. Eğer bugün biz hala FETÖ´den arındırılması söz konusu kurumlardan, bölgelerden bahsediyorsak hala DAEŞ militanlarının yakalanmasına şahit oluyorsak ciddi bir boşluk oluşmuş demektir. Burada 4 askeri birliğimiz var çok şükür hepsi 15 Temmuz 2016 gecesi devletimizin yanında oldu. Diyanet işleri teşkilatımızda ilk defa çok aktif bir şekilde 15 Temmuz´da bütün Türkiye´de olduğu gibi Çekmeköy´de de hain darbe teşebbüsüne karşı birliğini, beraberliğini gösterdi. Hiçbir emiri beklemeden müftümüzün telefon, mesaj zinciri ile bizlerin muvafakatiyle bütün camilerimiz insanlarımızı dışarıdan gelen bu hain teşebbüse karşı ayaklandırdılar. Çok şükür Çekmeköy´ümüzün içinde ciddi bir sıkıntı olmadan bu tehlikeyi bertaraf etti. Yoksa dört askeri birliğin olduğu yerde eğer ciddi bir dayanışma olmasaydı bedel daha ağır olabilirdi. Ben bu vesileyle 251 şehidimiz başta olmak üzere bayrak için şehit olmuş tüm şehitlerimize saygı ve hürmet ile anıyorum. Gazilerimize de Rabbim sıhhat afiyetler versin? dedi.
 
Programda yaptığı konuşmada Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen, "Terör örgütleri FETÖ, DAEŞ ve PKK´nın dini istismar etmeleri konusunda birçok önemli tespit var. Ülkemiz açısından bu tehlikenin henüz tam anlamıyla geçmediği ve konunun soğutulmaması, aksine sıcak ve gündemde tutulması gerektiği şeklinde bir fikir birliği var. Gündemde tutabilmek maksadıyla hiç olmazsa itikadi boyutta tehlikenin devam ettiğini vurgulamak maksadıyla böyle bir çalışma ülkemiz genelinde gerçekleştiriliyor. Televizyon programları, konferanslar, seminerler, paneller, örgütlü bir din istismarı terör örgütleri FETÖ ve DAEŞ kitapları ve kitapların Türkçe´si, İngilizce´si ve dünyanın pek çok diline çevrilmiş şekilde yayınlanması, devletin değişik birimlerinde ve kurullarında gündeme gelmesi meselenin ehemmiyetini bize anlatmaktadır? dedi.
 
Konuşmaların ardından daha sonra din istismarı ile ilgili sunumlar gerçekleştirildi.
 



1

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

2

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

3

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki

4

ŞİLE YOLUNDA TRAFİĞE NEŞTER VURACAK PROJE AÇILDI

5

Mescid-i Aksa'da teravih namazı kılındı