Emekli Amiral Ergun Mengi´nin başını çektiği 103 emekli amiralin ?darbe sevdası?na hükûmetten cevap geldi:

4.04.2021 10:05:25

Emekli Amiral Ergun Mengi´nin başını çektiği 103 emekli amiralin ?darbe sevdası?na hükûmetten cevap geldi:

Hükûmetin politikalarına yönelik emekli amirallerden skandal bir girişim geldi. Emekli Amiral Ergun Mengi´nin başını çektiği 103 emekli amiral, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın politikalarına, hükûmete ve Türk Silahlı Kuvvetleri´ne yönelik ?cuntacılık? kokan bir bildiri yayınladı. Son dönemde gündeme gelen Montrö Sözleşmesi ve ?sarıklı amiral´ tartışmalarına yönelik ifadeler içeren skandal bildiri, büyük tepki çekti.

İstanbul Sözleşmesi ve Kanal İstanbul dahil olmak üzere hükûmetin politikalarına yönelik çirkin ifadelerin yer aldığı bildiriye hükûmet kanadından ilk tepki Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun´dan geldi.

 

ALTUN: SİZ KİMSİNİZ

Altun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ?Neymiş, birkaç emekli amiral bir araya gelip bir ?bildiri? yazmışlar! 5. kol unsurları da hemen heyecanlanmış. Oturun oturduğunuz yerde. O Türkiye eskide kaldı! Bu millet 15 Temmuz´da darbe heveslilerini nasıl tepelediğini dosta düşmana gösterdi. Haddinizi bilin!? dedi. Altun, ayrıca, ?Siz kimsiniz? Ne hakla millî iradenin meşru temsilcilerine parmak sallıyorsunuz? Türkiye bir hukuk devletidir. Bunu asla unutmayın. Vesayetçiler bir daha asla demokrasimize zarar veremeyecek. Dış güçlerin ezik piyonları; büyüyen, güçlenen Türkiye´nin önünü kesemeyecek!? ifadelerini kullandı.

 

TBMM Başkanı Mustafa Şentop ise, ?Kahraman milletimiz 15 Temmuz´da sadece FETÖ´cü darbecileri değil, aynı kaynaktan beslendiğini bildiğimiz bütün darbe sevdalılarını da toprağa gömdü. Düşünce açıklama başka, darbe çağrışımlı bildiri hazırlamak başka. Yıllardır, içerde dışarda vatan ve millet düşmanlarıyla cephe cephe amansız bir mücadele sürerken ortalıkta gözükmeyen emekliler, kendi uydurdukları gündemlerle kaos simsarlığı üstlenmişler? diye tepki gösterdi.



1

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

2

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

3

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki

4

ŞİLE YOLUNDA TRAFİĞE NEŞTER VURACAK PROJE AÇILDI

5

Mescid-i Aksa'da teravih namazı kılındı