Erken Teşhis Hayat Kurtarır

2.10.2016 10:31:24

Erken Teşhis Hayat Kurtarır

Sağlık Bakanlığı´nın Çekmeköy Toplum Sağlığı Merkezi aracılığıyla başlattığı mobil tarama noktası Çekmeköy Madenler Meydanı´nda açıldı.
 
Erken teşhis hayat kurtarır farkındalığını oluşturmak ve toplumdaki önlem amaçlı muayene kültürünü geliştirmek için Sağlık Bakanlığı tarafından yaptırılan ücretsiz taramalar devam ediyor. Proje kapsamında,  Çekmeköy Toplum Sağlığı Merkezi tarafından Çekmeköy Madenler Meydanı´nda mobil tarama noktası açıldı. Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız ve Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz da açılışa katılarak,  projeye destek verdi.
 
Programda açılış konuşması yapan Çekmeköy Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Dr. Zerrin Kurşun, ?Kanserle mücadelede en etkin yol toplum tabanlı taramalar yapmaktır. Böylece kanser erten tanı konularak tedavi edilebilir. Sağlık Bakanlığımız bütün aile sağlığı merkezlerimizde 2014 yılından itibaren serviks kanseri taraması yapmaya devam etmektedir. Bir ay boyunca burada da devam edecektir. Ayrıca 2015 yılından itibaren kolon kanseri için bütün aile sağlığı merkezlerimizde erken tanı için taramalarımız devam etmektedir. Yine çok özel bir konu, kadınlarda en çok öldüren kanser meme kanseridir. İlçemizde de benim çalıştığım 5 sene boyunca tutmuş olduğumuz istatistikler sonucu kayıtlarımıza maalesef geçmektedir. Bir ay boyunca burada hizmet verecek olan mobil tarama aracımızda herkesi, yaşı 40-69 olan bütün hanımları erken tanı için davet ediyorum. Herkese uzun ve sağlıklı ömürler diliyorum? dedi.
 
Çekmeköy Belediye Başkanım Ahmet Poyraz, ?Hastalığı önceden teşhis edip, tedaviyi hızlandırmak önemli bir hizmet. Bu hizmeti Çekmeköyümüzde veren Toplum Sağlığı Merkezimize, çalışanlarımıza gerçekten çok teşekkür ediyorum. Biz belediye olarak bu güzel hizmeti halkımıza duyuruyoruz. İnşallah bu tarz hastalar hiç olmasın. Çekmeköy Merkez Mahallemiz ve Mimar Sinan Mahallemize yeni atanan sağlık personellerimiz var. Biz belediye olarak bunu meclisimize taşıyacağız, önümüzdeki ayın sonuna doğru bu iki mahallede sağlık ocaklarımızı İnşallah açmış oluruz. Yine Taşdelen´ hayırsever bir vatandaşımız sağ olsun kendisi butik bir hastaneyi andıran sağlık merkezine vesile oldu. Şimdi onun çevre düzenlemesini yapıyoruz. Önümüzdeki hafta açılmaya hazır ama belki Sayın Başbakanımızın Çekmeköy´de toplu bir açılışı söz konusu olabilir? dedi.
 
Programda konuşan Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, ?Buraya ben birkaç gün önce ben Müdürüm Zerrin Kurşun ile gezmiştim. Bu güzelliği görmek bütün Çekmeköylülerin hakkı. Burası Çekmeköy´ün en önemli merkezlerinden biri ulaşımı çok rahat olan bir yer. Hastanelere giderek saatlerce vakit kaybına yol açacak iş ve işlemlerden uzak bir şekilde çok kısa bir sürede hizmetin ayağa gelmesi suretiyle yapılabilecek? dedi.
 
Mobil Kanser Tarama Merkezi, Madenler Meydanı´nda 20 Ekim tarihine kadar açık kalarak ücretsiz olarak hizmet verilecek. 30-65 yaş arasındaki kadınlara serviks kanseri, 40-69 yaş arasındaki kadınlara mamografi çekimleri yapılacak.



1

LGS başvuruları için bugün son gün

2

İsrail, İran'ın Suriye'deki konsolosluk binasını vurdu: 7 ölü

3

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

4

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

5

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki