FİKRET KISAR´DAN FLAŞ AÇIKLAMA

22.02.2018 12:14:59

FİKRET KISAR´DAN FLAŞ AÇIKLAMA

Eski Bolu Milletvekili ve İl Başkanımız Sn. Yüksel ÇOŞKUNYÜREK´in Ulaştıma Bakan Yardımcısı olmasıyla birlikte Hayırlı olsun telefonunda ?İskilipli Hemşehrin İsmail ÇAĞLAR´ı danışmanım yaptım? demesiyle, zaten gündemimizde olan İSKİLİP-TOSYA Yolu yapımı girişimlerimiz 1,5 yıl önce fiilen başladı.
Bolu ÇOR-DER yönetimi ve İSKİLİP Ak Parti İlçe Başkanı ve Yönetiminden üç kişi (Kestek Hoca şahittir) ile randevu alıp Ulaştırma Bakan Yardımcımızı ve Danışmanı İsmail Bey´e Hayırlı olsun deyip, TOSYA, ÇORUM ve ÇANKIRI YOLU sorunlarını içeren dosyayı kendilerine takdim ettik. Konunun takipçisi olacağını belirterek asansöre kadar bizleri uğurladı. Bakan Danışmanı İsmail ÇAĞLAR Bey TOSYA YOLU´nun projesini bizzat takip etti. Yolun projesini yapan firmanın Genel Müdürü, çocukluk arkadaşımız, Harita Mühendisi Mustafa DİNDER çıktı. Kendileri sağolsun projeyi hızlandırdı.
İkinci toplantımızı, 16 Nisan 2017 Referandumu´ndan dört gün önce, BOLU´da İSKİLİPLİLER´in yaşadığı Sağlık Mahallesi´nde, Bakan Yardımcımız Yüksel ÇOŞKUNYÜREK, Bolu 1. Sıra Milletvekili Ali ERCOŞKUN ve İSKİLİPLİ hemşehrilerimizin yoğun katılımıyla gerçekleştirdik. Bu toplantıda, Bakan Danışmanı İsmail ÇAĞLAR Bey, TOSYA YOLU ve yeni güzergahı ile ilgili bilgi verdi. Toplam uzunluğu 5 km. olan 3 adet Tünel olup, viyadükle, SARIKAVAK´tan TOSYA´ya bağlanacağını ilk defa BOLU´da dile getirdi. Aynı toplantıya İSKİLİP´ten Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa BOZKURT ve dört köy muhtarımız da katılmıştır.
Üçüncü toplantımız, ÇOR-DER Yönetimi ile ANKARA´daki BOLULU ve İSKİLİPLİ Bürokratlarla birlikte gerçekleştirildi. İsmail ÇAĞLAR Beyden TOSYA YOLU ile ilgili bilgi alınmasının ardından GENELKURMAY BAŞKANLIĞI ve ENERJİ BAKANLIĞI ziyaretleri yapıldı.
Dördüncü toplantı ise, Bakan Yardımcımızın, bir önceki Bolu Toplantısında dile getirip, söz verdiği üzere, İSKİLİP´te yapıldı. Bakan Yardımcımızı, ÇANKIRI Yolu´nda çalışmalara devam eden yol şantiyelerini de denetleyerek, İSKİLİP´e getirdik. Muhtarlar Derneği Başkanı´nın verdiği ?DOLMA İKRAMI? sözünü yerine getirmesinin ardından bizzat Sn. ÇOŞKUNYÜREK´in yanına binip TOSYA´ya inene kadar, ÇORUM YOLU ve tüm yol sorunlarımızı kendilerine bizzat aktardım. Kendileri bana ?Bu Tarihi İlçe niye bu kadar geri kaldı?? şeklindeki sorusuna cevabım ise ? Metal Yorgunu Arkadaşlar Sebebiyle? olmuştur. Bu ziyaret ilk meyvesini, ÇANKIRI Yol ayrımından İSKİLİP´e kadar bağlantısı yapılamayan 6 Köprünün bir ay içerisinde yol bağlantılarının tamamlanması şeklinde vermiştir. Bu vesile ile ÇANKIRI- İSKİLİP YOLU´nun yapımında bizzat emeği geçen hemşehrimiz İhsan KULALI bey ve arkadaşı, Dönemin Bakanı Feridun Bey´e teşekkür ederiz.
Beşinci toplantımız, Bolu ÇOR-DER, İSKİLİP MUHTARLAR DERNEĞİ Başkanı, İstanbul İSKİLİPLİLER DERNEĞİ Başkanı, ÜSKÜDAR Belediye Meclis Üyemiz ve Mustafa YOLCU Bey´in katılımlarıyla gerçekleşti. Bakan Yardımcımız Yüksel ÇOŞKUNYÜREK ?Sizler, Bolu´da bizim yüz akımız oldunuz, imkansızlıklara rağmen biz de TOSYA Yolundan 10 km. yapacağız sözünü verdi. Heyetin İkinci ziyareti, Hemşehrimiz Hidayet VAHAPOĞLU Bey´e oldu. Sıcak bir ortamda gerçekleşen ziyarette, TOSYA YOLU´nun tamamının bitirilmesi için, Dr. Devlet BAHÇELİ Bey ile konuşup, BAŞBAKAN Sn. YILDIRIM´a konuyu aktaracağını ifade etti.
İlçe Başkanının, ?MHP´de ne işiniz var? şeklinde bir ifadeyle, İstanbul Dernek Başkanını arayıp hesap sorma cüretini göstermesi, MHP ile yürütülen ortak akla tamamen ters düşmüştür.
Heyetin son durağı, AYM Üyesi, Yüksek Yargıç Hasan Tahsin GÖKCAN´ın makamı oldu. Çocukluk arkadaşımız GÖKCAN´ın Yüksek Okul için ayrılan 6 Milyon TL´lik ödeneğin iptaline karşı, Kalkınma Bakanlığına ?hiç olmazsa 3 Milyon TL. verin de Yüksek Okulun ince işleri bitsin şeklindeki talebi ve YÖK´ten İSKİLİP´e Aşçılık Bölümünün açılması çabası takdire şayandır.
Eğitim konusuna gelince; mensubu olduğum aile İSKİLİP´te bir Kız İmam-Hatip Lisesi yaptırmaktadır. Ve yine Yüksek Okulun Kaba inşaatını büyük oranda tamamlamıştır. Amca oğluma ait ALTAN MAKİNA, Azmimilli´ye Ortaokul ve Spor Salonu yaptırdığından sizin ve Belediye Reisinin herhalde haberi yok.
İSKİLİPLİ ALİMLER PANELİ´nin niye Boluda yapıldığı sorusuna ise; Bakan Yardımcımızın, İSKİLİP´teki benzetmesi ile cevap vereyim. ? Bolu içerisinde sanki bir İskilip var.? Hem bu sebeple hem de büyük bir salonun bulunmayışı, değerli Profesörlerimizin gidiş-geliş sorunu sebebiyle ve daha da önemlisi Bolu´daki ? Çorum Amelesi İmajı?nın kırılması, İSKİLİP İnsanının İlim ve Hilm Beldesinden gelen emekçiler olduğunun ispatı amacıyladır.
ÇOR-DER ve Yöneticileri, BOLU´da kariyeri ve çevresi olan insanlardır. Siyasetle işleri olmadığı için herkesin sevgi ve sempatisini kazanmışlardır. Vali, Belediye Başkanı, AK PARTİ ve CHP milletvekilleri ve tüm bürokratlarla saygı ve uyum içerisinde görüşebilmektedir. Yapılacak olan büyük PANEL´in yapılacağı salonu Sn. AİBÜ Rektörümüz tahsis etmiş, panelin içeriğinden oluşturulacak kitabın baskısını da Sn. BOLU Belediye Başkanımız üstlenmiştir. Katılımcı Hocalarımız, Çorum ve İskilip ile akrabalık ilişkisi olan dostlarımızdır. Panel sonrasında da, Sağlık Mahallemizde bulunan, 400 m2´lik yeni dernek binamızın, yapımında da emeği geçen Sn. BOLU Belediye Başkanımız Alaattin YILMAZ ve Protokol ile açılışını gerçekleştirip Dolma ikramında bulunacağız.
Herşey para değildir. Parayla herkes birşeyler yapabilir. Önemli olan ise, hatırla, gönülle, çevrenle birşeyler yapıp, İSKİLİP ve İSKİLİPLİ İLİM ADAMLARINI tanıtabilmektir. Bu sebeple bu amaç için, birlik beraberlik adına, İSKİLİP´teki toplantıya davet edilse idik memnuniyetle katılırdık. Böyle bir toplantıyı İSKİLİP´in sorunlarını ?elinin ucuyla takip eden? birinin organize etmesi ise son derece ilginçtir.
TOSYA-İSKİLİP arasındaki Köyleri ve Yaylaları Turizm Alanı ilan edilmesi ve KALEBOĞAZI-SEMERCİLER ARASTASI´nın restorasyonu ile ilgili büyük mesafe katettik.
DEREKARKIN GÖLETİ´nin yapılmasına rağmen köy arazisinin Batı kısmının sulanamadığı, olaya kayıtsız kalan ilçe yöneticilerine rağmen, Muhtar Mustafa BOZKURT tarafından bizlere iletilmiştir. Biz de acilen DSİ 5. BÖLGE MÜDÜRÜ nezdinde girişimde bulunarak çok kısa sürede bu sorunu çözüme kavuşturduk. İSKİLİP Kaymakamlığı´na ve Köy Muhtarımıza gerekli resmi bilgiler aktarılmıştır.
Orhan Bey döneminde ANKARA ve civarından üç otobüs İSKİLİP´liyi (evi, köyü kaybolmuş) kendi bütçeleriyle İSKİLİP´te ağırlayarak nostalji yaşattık. Ne yazık ki aynı Dedikodu Üretim Merkezi (DÜM), ziyaretçiler parasını ödediği halde ?dolmayı yediler, gittiler? şeklince çirkin üretime devam etmiştir.
Her ay düzenli olarak İSKİLİP´e gelip, Anne-Baba, akraba ve eş-dost ziyareti yapmaktayım. Mustafa-Hilmi KOPKOP, Hüseyin ERTÜRK, Ali-Hasan ÇORUMLU, Mustafa NALÇACI, Fikri KARTAL ve Yusuf VAR bu ziyaretlerimin şahitleridir.
Sn. Burak İZZET Kardeşim, size yeni görevinizde başarılar dilerim. Araştırmacı Gazeteci olarak İstanbul´daki akrabalarına bir sorsaydın, bizlerin ne için ve ne amaçla çaba gösterdiğimizi anlardın. Kardeşim, bir İSKİLİPLİ olarak, bizlere bir teşekkür borcun olduğuna inanıyoruz. İSKİLİP´te üç nesli okutan Cumhuriyet Öğretmeni, Babam Mehmet KISAR, bize ve tüm İSKİLİPLİ öğrencilerine, ?Memleketini, Vatanını ve Bayrağını Karşılıksız Sevmeyi? öğretti.
Bu vesile ile İlçe Yöneticisi siyasilere tekrar sesleniyorum. Bizim aktif siyasetle işimiz yok, İSKİLİP´in işini yapacak-yaptıracak üst düzey siyasetçi ile işimiz var. Şahsi hesaplaşmalar ve koltuk sevdanıza bizleri karıştırmayın.
STK´ların moral ve motivasyonunu bozmayın.
Gölge etmeyin başka ihsan istemez.
Hasan Fikret KISAR - BOLU



1

LGS başvuruları için bugün son gün

2

İsrail, İran'ın Suriye'deki konsolosluk binasını vurdu: 7 ölü

3

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

4

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

5

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki