GAZETECİLERE KÜLTÜR AŞISI

30.06.2020 18:51:12

GAZETECİLERE KÜLTÜR AŞISI

Kuruluşunun 10. yılını kutlayan Anadolu Yazarlar ve Gazeteciler Derneği (AYGAD), ülke olarak oldukça zor bir dönemden geçtiğimiz bugünlerde son derece önemli bir buluşmaya ev sahipliği yaptı. Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğiyle düzenlenen ?Kültür ve Sanat Gazeteciliği Eğitim Programı?, hem büyük bir eksikliğe cevap verdi hem de bu alanda nerede olduğumuzu gösterdi. Yeni nesil gazeteciliğin Türkiye´nin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine ulaşmasını sağlayan eğitim programına, İstanbul ile birlikte 22 ilden 75 gazeteci katıldı.

 

NORMAL ZAMANDA BİLE ZOR BİR ORGANİZASYON?

Öncelikle gerçekleşen bu buluşmanın normal zamanda bile zor bir organizasyon olduğunu, Covid-19 salgını altında böylesi bir organizasyonun adeta kusursuz gerçekleşmiş olmasının ne denli önemli, ne denli değerli ve ne denli alkışlanmayı hak ettiğinin altını çizmeliyiz. Bu nedenle tüm emeği geçenlere teşekkürlerimizi iletiyoruz.

ANADOLU YAKASI BELEDİYELERİNE ALKIŞLAR?

Eğitim programına Kültür ve Turizm Bakanlığı ve İstanbul Valiliği ile birlikte Anadolu Yakası belediyelerini de yaptıkları ev sahipliği ile alkışlamak gerektiğini vurgulamak isteriz. 16 Haziran´da Pendik Belediyesi´nin ev sahipliğinde Pendik Atatürk Kültür Merkezi´nde başlayan eğitim programı, 4 günün sonunda yine Pendik Belediyesi´nin ev sahipliğinde, bu kez Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi´nde düzenlenen sertifika töreniyle sona erdi.

ÇEKMEKÖY, ŞİLE, ÜMRANİYE, SULTANBEYLİ, GEBZE?

Türkiye´nin çeşitli illerinden gelen yerel gazeteciler, Anadolu Yakası yerel gazetecileriyle birlikte 4 gün boyunca her gün öğleye kadar kültür ve sanat gazeteciliği eğitimi aldılar. Öğleden sonraları ise Çekmeköy, Şile, Ümraniye, Sultanbeyli, Gebze belediyelerinin misafirleri olarak ağırlandılar. Boğaz gezisi, Ayasofya ve İstanbul Valiliği´ni de ziyaret eden gazeteciler, dolu dolu geçirdikleri günlerin kendileri için hem yenilenme hem de bilgilenme yönünden son derece faydalı olduğunu dile getirdiler.

KÜLTÜR VE SANAT HABERCİLİĞİ EKSİKLİĞİ?

Eğitim programına video konferans yöntemiyle katılan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz´un kültür, sanat ve kültürel miras konularının sağlıklı ve doğru bir şekilde haberleştirilmesinin önemli olduğuna değinerek; ?Bakanlık olarak birçok faaliyeti dijital mecraya taşıdık. Bu duruma vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini görmekteyiz? demesi, konunun ne kadar önemli ve gerekli olduğunu hatırlattı. Toplumu bilgilendirme adına gazetecilerin görev ve sorumluluğun çok büyük olduğuna da değinen Yavuz; ?Bakanlık olarak kültür ve sanat alanındaki her çalışmayı desteklemeye çalışıyoruz. Bu eğitim programıyla kültür ve sanat haberciliği alanındaki eksikliğin tamamlanmasını umuyoruz? dedi. Anadolu Yazarlar ve Gazeteciler Derneği Başkanı Ahmet Işıkdağ ise, kültürel mirasımızın gelecek nesillere hakkıyla aktarılabilmesi adına üstesinden gelinmesi gereken bilgi, kavrama, analiz ve sentez basamaklarının doğru adımlarla çıkılmasını sağlayacak pusulaya ihtiyaçlarının olduğunu söyledi. Işıkdağ, sözlerine şöyle devam etti: ?Tarih boyunca çok farklı kültürlerle iletişim kurarak zenginleşen büyük bir medeniyetin mirasçısı olan milletimizin, bu olağanüstü kültürel birikimini doğru ve etkin bir biçimde kullanması konusunda biz basın mensuplarına da önemli görevler düşmektedir. Anadolu Yazarlar ve Gazeteciler Derneği olarak bu konuda yoğun çaba harcıyor olacağız.?



1

LGS başvuruları için bugün son gün

2

İsrail, İran'ın Suriye'deki konsolosluk binasını vurdu: 7 ölü

3

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

4

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

5

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki