Gençler ?den Ramazan Ayına Özel Program

13.05.2019 16:39:27

Genç Gelecek Merkezi ramazan sevincini gençlerle paylaşmak üzere Prof. Dr. Necmettin Erbakan Külliyesi´nde ?Hoş Geldin Ya Şehr-i Ramazan? programı düzenledi.

Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği program Prof. Dr. Necmettin Erbakan Külliye İmamı Salih Kırmızı´nın okuduğu Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Sancaktape Müftülüğünden Vaiz Metin Aksoy Ramazan-ı Şerif´in önemini, Ramazan ayını nasıl ihya etmeliyiz? ve ramazanda dikkat edilmesi gereken hususları gençlerle paylaştı.

Def ve ney eşliğinde söylenen ilahilerin ardından Genç Gelecek öğrencisi Şerife Cebeci Osmanlı´daki ramazan geleneklerini anlatarak, ?Ramazan´da Yapılan Hayır Hasenatlar Nasıldı? İlk İftar Topu Kimin Zamanında, Nereden Atıldı? Darü´l-Tabak (Ziyafet Evi) Geleneklerimiz, Davulcuların Çiçeklerle Muhabbeti, Ramazan´da Sosyal Aktiviteler Nelerdi? Osmanlı da Bayram ve Hırka-i Saadet dairesi? gibi merak edilen Osmanlı´daki ramazan geleneklerini anlattı.

Meddah Yusuf Duru´nun katılımıyla gerçekleşen programda Duru, ramazan ayına ait menkıbeleri kendine has sunumu ile gençlere anlattı. Program sonunda gençlere Osmanlı döneminde tebliğ edilen Tembihnameler dağıtıldı.



1

LGS başvuruları için bugün son gün

2

İsrail, İran'ın Suriye'deki konsolosluk binasını vurdu: 7 ölü

3

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

4

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

5

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki