Gezi`de çadırları yaktıran müdürün 6 yıl hapsi istendi

20.01.2015 18:21:40

Gezi Parkı olaylarının fitilini ateşleyen çadırları yakma olayından sorumlu tutulan dönemin İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı E. hakkında 6 yıla kadar hapis talep edildi

Gezi olaylarında kurulan çadırların yakılması ile ilgili olarak yürütülen soruşturma tamamlandı. Çadırların yakılması emrini verdiği belirtilen dönemin İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Ramazan E. hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede E.’nin,  “yangın çıkarmaya azmettirmek” ve “görevi kötüye kullanmak” suçlarından 1,5 yıldan 6 yıla kadar hapsini istedi.

İddianamede, bir grubun Gezi Parkı’nı işgal ederek çadır kurdukları kaydedildi. Göstericilerin tahliyesi ve bir çoğu turuncu renkli küçük boy kamp çadırının kaldırılması için genel denetim ve koordinasyon sorumlusunun İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ramazan E.’nin olduğu belirtildi. İddianamede, şüpheli Ramazan E.’nin, Gezi Parkındaki çadırları toplayan zabıta komiseri M.S.’ye ‘Çadırları toplamakla uğraşmayın. Yakın gitsin’ talimatı verdiği aktarıldı.

Şüpheli Ramazan E.’nin talimatı ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı merkez zabıta amiri A.T., zabıta komiserleri H.A., M.S., merkez zabıta memuru Ş.A., sözleşmeli zabıta memurları O.Ç., H.Y. ve M.Y.’nin zabıta yönetmeliğine aykırı bir şekilde görevlerini kötüye kullanarak bazı kamp çadırlarını ateşe verip bazılarını da yanan çadırların üzerine atarak yangın çıkardıkları belirtildi. Bu şekilde çevrede korku, kaygı ve paniğe neden olunduğu aktarılarak, şüpheli Ramazan E.’nin, yasal olmayan talimatı ile görevini kötüye kullanıp parktaki çadırların yakılmasını azmettirdiği ifade edildi.



1

LGS başvuruları için bugün son gün

2

İsrail, İran'ın Suriye'deki konsolosluk binasını vurdu: 7 ölü

3

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

4

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

5

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki