HALK ÇORUM BELEDİYESİNE YÜRÜDÜ BAŞKANIN İSTİFASINI İSTEDİ

13.11.2019 16:19:11

HALK ÇORUM BELEDİYESİNE YÜRÜDÜ BAŞKANIN İSTİFASINI İSTEDİ

Çorum´da iki ilköğretim okulu yakınına baz istasyonu kurulmasına karşı günlerdir nöbet tutan Çorum´un Ulukavak Mahallesi halkı belediyeye yürüdü. Mahalleliler Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın´ın istifasını istedi.

 

BAŞKANI PROTESTO ETTİLER

 

Çorum´da Ulukavak Mahallesi Selçuk 2. Cadde´ye bir GSM operatörü tarafından kurulması planlanan baz istasyonuna mahallede yaşayanlar tepki gösterdi. Halk belediyeye gelerek , Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın´ı protesto etti.

 

BAŞKANA İSTİFA SLOGANLARI

 

?Başkan istifa´ sloganları atan mahalleli, yaklaşık 2 haftadır mahalleye baz istasyonu kurulacağı açıklanan alanda nöbet tutuyor. Baz istasyonu istemediklerini belirten mahalle halkı, gerekirse gece-gündüz nöbet tutarak bunu engelleyeceklerini ifade ettiler. 

 

BELEDİYE AÇIKLAMA YAPMIŞTI

 

Konu ile ilgili geçtiğimiz günlerde Çorum Belediyesi´nden yapılan açıklamada, ?Belediyelerin baz istasyonu hakkında yetkisi yok´ denilmişti. Olayın ardından GSM firmaları baz istasyonunu dikmeye çalışırken mahalleli ile şirket çalışanları arasında tartışma çıktı. Emniyet güçlerinin de bulunduğu olayda şirket çalışanları gelen tepkiler üzerine istasyonu dikmekten vazgeçti. 

 

ETRAFINDA 2 OKUL BULUNUYOR

 

Ulukavak Mahallesi Muhtarı Hanefi Özdemir, ?Söz konusu baz istasyonunun kurulacağı taşınmazın 50 metre yakınında iki okul bulunmaktadır. Baz istasyonu gerek çevreye yaydığı radyasyon, gerek kanser hastalığına yol açması gerekse de yakındaki bina ve arsa sahiplerinin varlıklarını fiyat açısından etkilemektedir. Avrupa´da ve dünyanın bir çok yerinde baz istasyonlarının psikolojik etkisi düşünülerek baz istasyonları değişik şekillerde gizlenmektedir? diyerek baz istasyonu kurulma işleminin durdurulması için konuyu yargıya taşıyacaklarını ve Cumhuriyet Başsavcılığı´na suç duyurusunda bulunacaklarını belirttiler.



1

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki

2

ŞİLE YOLUNDA TRAFİĞE NEŞTER VURACAK PROJE AÇILDI

3

Mescid-i Aksa'da teravih namazı kılındı

4

Rusya terör saldırısıyla sarsıldı! Ölü ve yaralı sayısı artıyor

5

Murat Kurum: İstanbul son beş yıldır fetret dönemi yaşıyor