Hüseyin Üzmez hayatını kaybetti

14.10.2014 16:55:09

12 gün önce tahliye edilen yazar Hüseyin Üzmez, Ankara’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Üzmez, küçük yaştaki çocuğa cinsel tacizde bulunduğu gerekçesiyle 16 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

14 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel taciz suçundan tutuklanan yazar Hüseyin Üzmez, 12 gün önce sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilmişti.

Psikolojik sorunları olan, aynı zamanda da prostat hastası olan Üzmez, Ankara`da özel bir hastanede tedavi görüyordu.

  83 yaşındaki Hüseyin Üzmez`in hayatını kaybettiği öğrenildi.

Bursa 4`üncü Ağır Ceza Mahkemesi, 16 Eylül 2009`daki duruşmada, Hüseyin Üzmez hakkında, ``cinsel istismar`` ve ``küçük yaştaki çocuğun ruh sağlığını bozma`` suçlarından 13 yıl 1 ay 15 gün hapis, ``hürriyeti tahdit`` suçundan ise beraat kararı vermişti.

  Yargıtay 5`inci Ceza Dairesi hem sanık hem de mağdur avukatlarının itirazlarını görüşerek kararı bozmuş ve yargılamanın yeniden yapılmasına hükmetmişti.

  Yeniden yargılanan Üzmez, 9 Mart 2011`deki duruşmada, yerel mahkemece ``cinsel istismar ve küçük yaştaki çocuğun ruh sağlığını bozma`` suçundan aynı cezaya çarptırılmış, ``hürriyeti tahdit`` suçundan ise yine beraat etmişti. Üzmez, bu kararla tahliye edilmişti.

  Yargıtay 14`üncü Ceza Dairesinin kararıyla yerel mahkemede tekrar yargılanan Üzmez, 14 Kasım 2012`deki duruşmada 3 suçtan 16 yıl 3 ay hapis cezası verilerek cezaevine gönderilmişti.

  Üzmez, sağlık sorunları nedeniyle Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi`nde tedavi edilmek üzere geçen şubat ayında Metris Cezaevi`ne nakledilmişti.

Hüseyin Üzmez, yaşının ilerlemiş olması ve sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilmişti.



1

LGS başvuruları için bugün son gün

2

İsrail, İran'ın Suriye'deki konsolosluk binasını vurdu: 7 ölü

3

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

4

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

5

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki