İmamoğlu, Hahambaşı Rav Haleva´yı ziyaret etti

26.03.2019 11:58:11

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Ekrem İmamoğlu Türkiye Hahambaşı İsak Haleva´yı ziyaret etti.

CHP İstanbul Adayı Ekrem İmamoğlu seçim çalışmaları kapsamında Beyoğlu´ndaydı.İmamoğlu ilk olarak TÜSİAD ve TURKONFED üyeleri ile bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda İmamoğlu´nun iş insanlarına ekonomi, işsizlik ve istihdam konularındaki projelerini anlattığı bildirildi.

Ekrem İmamoğlu, daha sonra Hahambaşı Rav İsak Haleva´yı, Hahambaşılık´ta ziyaret etti. Ziyareti sırasındaİmamoğlu´na, CHP İstanbul milletvekili Aykut Erdoğdu da eşlik etti.

Rav Haleva, İmamoğlu´nu, "Gençler yaya gelir" diyerek kapıda karşıladı. İmamoğlu da "Siyasetçi, geleni gideni görmek ister" diyerek, kapıyı gören bir noktaya oturdu. İstanbul´un, birçok ülkeden daha kalabalık nüfusa sahip olduğunu belirten Rav Haleva, "Allah size yardımcı olsun" diyerek, İmamoğlu´na başarılar diledi. İmamoğlu, "İstanbul´un çeşitliliğini, zenginliğini çok önemsiyorum. Her vatandaşımın, her grubun çok mutlu olacağı bir kent vadediyoruz. Vaadimizde en değerli iş birliğini yapacağımız kent sakinlerinin başında da Musevi vatandaşlarımız var. Onlar, bu kentin çok eski sahipleri" dedi.

Hahambaşı Haleva, ziyaret için cemaat adına teşekkür etti ve şunları belirtti: "Birlik ve sevgi. İki sevgi vardır. Biri Tanrı sevgisi, ikincisi  kul sevgisi. Bu iki sevgiyi bütünleştirirsek, çok güzel bir İstanbul ve Türkiye olur. İnşallah başarırsınız."

 

 

kaynak:ŞALOM HABER



1

LGS başvuruları için bugün son gün

2

İsrail, İran'ın Suriye'deki konsolosluk binasını vurdu: 7 ölü

3

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

4

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

5

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki