İskilip ve Turizm

21.02.2021 15:43:25

İskilip ve Turizm

Bağrından çıkardığı alimleri zengin tarihi ve kendine has tad ve aromalı meyveleri ile keşfedilmeyi bekleyen şirin bir Turizm beldesidir.

  1990´lı yıllarda Turizm hamlesi yapan civar ilçeler Safranbolu Beypazarı ve Göynük her hafta sonu 80 ile 100 otobüs yerli ve yabancı turisti ağırlayıp Turizm pastasından yerini almaktadır. Iskilip´in tek eksiği tanıtımdır.

  Çorum Turizm haritasını açtığımızda en çok gezilip görülecek ilçe İskilip tir.

  Bolu Çorder olarak son 5 yıldır yaptığımız etkinliklerle iskilip´in tanıtımını Bolu da yapmaktayız. İskilipli alimler Sempozyumu ile Şeyh yavsi den Ebussuud Efendi ya Ali Kuşçu dan kızı Sultan Hatun a Akşemsettin Hazretleri´nden evladı Nurülhüda ya Atıf Hoca´dan Prof.Mücteba Ugur´a iskilip´in yetiştirdiği alimlere projektör tutup ilçemizin tanıtımına katkı sağlamıştır.

  Bolu Ziraat Fakültesi´ndeki İskilip meyveleri çalıştayında kaybolmaya yüz tutmuş iskilip´e has bir çok elma armut üzüm ve ceviz ırkının tanıtımı ve bizzat tat denemeleri yapılmıştır. İst ar-ge´nin yaptığı çalışmalar takdire şayandır.

  Bolu´da Akşemsettin paneliyle Akşemsettin Hazretleri ve ailesinin iskilip´in evli köyünde yaşadığı ve meşhur birçok insanı yaptığı ilaçlarla tedavi ettiği anlatılmıştır. Fethi haftasında Göynük´te düzenlenen Akşemsettin törenlerine 50000 kişi katılmakta olup 30 yıldır anma programı yapılmaktadır. Rota artık Bolu´dan iskilip´e çevrilmiştir. 29 Mayıs´ta İskilip de düzenleyeceğimiz Akşemseddin paneli ile İskilip tanıtımının ve turizmi nin ilk işaret fişeği atılacaktır. Yazın yapılacak bir ilçe İskilip ve 2 Şeyhülislam Ebussuud Efendi ile Sunullah Efendi konu olacaktır.

Sonbaharda ise Türkiye´nin meşhur Ziraat fakültelerinin profesörleri ile aromatik iklim kuşağındaki İskilip meyveleri Sempozyumu düzenlenecektir.

  İskilip´in turizmde hak ettiği yere gelebilmesi için tek eksiği tanıtım ve reklam olduğunu söyleyen Fikret Kısar İskilip için elimizi taşın altına koyacağımızı belirtti.

 FİKRET KISAR  ÇORDER BOLU kurucu başkanı.



1

LGS başvuruları için bugün son gün

2

İsrail, İran'ın Suriye'deki konsolosluk binasını vurdu: 7 ölü

3

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

4

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

5

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki