İskilip´te Köy MuhtarıYetkililerden Yardım İstedi.Büyük bir felaket yaşamadan bu sorunumuzu çözün?

27.05.2018 17:18:51

İskilip´te Köy MuhtarıYetkililerden Yardım İstedi.Büyük bir felaket yaşamadan bu sorunumuzu çözün?

Çorum 360.Tv yaptığı habere göre HES çalışmaları etrafına korku salmaya devam ederken ekili arazileri basan suların köylü vatandaşlarımızı zarara uğrattığı öğrenildi.

 

 İskilip bağlı Suhilan köyü yakınlarında yapımı süren bir HES çalışmaları etrafına korku salmaya devam ediyor. Önceki gün etrafa taşan sular nedeniyle köylülerin hayvanları mahsur kalırken, yükselen suların mal ve can kaybına yol açmasından korkuluyor

Uğurludağ ilçesi yakınlarında Kızılırmak üzerine inşa edilen ve 5,24 MWe kurulu 7.208 kişinin günlük hayatında ihtiyaç duyduğu (konut, sanayi, metro ulaşımı, resmi daire, çevre aydınlatması gibi) tüm elektrik enerjisi ihtiyacını karşılayabilir gücü ile Türkiye´nin 969. Çorum´un ise 6. Büyük enerji santralinde yaşanan sıkıntılar köylüleri mağdur ediyor. Su hatlarında meydana gelen arızalar nedeniyle 400 dönüm tarım arazisi sular altında kalırken, köydeki çok sayıda büyük ve küçükbaş hayvan ise yükselen sular nedeniyle meraya çıkamıyor.

Köy muhtarı Sebahattin Türk, Çorum 360.Tv´ye yaptığı açıklamada sıkıntılarını şöyle dile getirdi: ?Bu HES projesi başladığı günden bu yana çeşitli sorunlar yaşadık. Ama bu son olay çok ciddi. Barajdan bırakılan sular metrelerce yüksekliğe ulaştı. Şuanda 2 metre olan suların 4, 5 metreye ulaşacağı bildiriliyor. Şuanda 400 dönüm tarım arazisi sular altında kaldı. Hasar tespiti dahi yapılmadı. Yükselen sular nedeniyle köyümüzün hayvanları meraya gidemiyor.

Yetkili yerlere başvurumuzu yaptık ama bir sonuç alamadık. Korkumuz her geçen gün artıyor. Bu yükselen sularda can kayıplarının yaşanmasından endişe ediyoruz. Eğer böyle bir olay olursa bunun hesabını kim verecek? Yetkililere sesleniyorum. Büyük bir felaket yaşamadan gelin bu sorunumuzu çözün?

 

 

kaynak:www.iskilipliyiz.com

 

 

 

 

 



1

8 ilde MAHZEN-36 operasyonu: 42 şüpheli yakalandı

2

İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırısında 7 Filistinli yaşamını yitirdi

3

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü belli oldu! Ali Koç Jose Mourinho ile anlaşmaya vardı

4

MSB duyurdu: Pençe-Kilit'te 1 şehit

5

“MİLLİ TOGG” ŞEHİT AİLELERİNE HİZMET VERMEYE BAŞLADI