İSKİLİP`TE TALHA UĞURLUEL RÜZGARI ESTİ

10.01.2015 12:21:05

İSKİLİP TARİH KOKUYOR

İskilip’te Talha Uğurluel rüzgarı esti. İskilip Kaymakamlığının organizasyonu ile İskilip Halk Eğitim Konferans salonunda Tarihçi-Yazar Televizyon programcısı Talha Uğurluel dün akşam İskilip’te “Topkapı Sarayı ve Kutsal emanetler” konulu bir konferans verdi. Konferansa İskilip Kaymakamı Şuayib Gürsoy, Belediye Başkanı Recep Çatma, Garnizon Komutanı ile STK yetkilileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İSKİLİP’TE TOPKAPI SARAYI VE KUTSAL EMANETLER KONFERANSI

Tarihçi yazar Talha Uğurluel, İskilipli Ebussuud Efendi’nin doğum yıl dönümü nedeniyle İskilip Halk Eğitim Merkezi Konferans Toplantı Salonunda “Topkapı Sarayı ve Kutsal Emanetler” konulu bir söyleşi gerçekleştirdi. Topkapı Sarayı’nda bulunan kutsal emanetleri ve Osmanlı Padişahlarının onlara verdiği önemi tarihsel ve güncel anekdotlarla izleyiciyle paylaşan Uğurluel, dinleyicileri sinevizyon gösterisiyle Mekke ve Medine’ye götürerek, bilinmeyenleri akıcı bir üslupla anlattı.

UĞURLUEL “ECDAD, BAZI KİTAPLAR VE DİZİLERDE YANLIŞ TANITILIYOR”

Tarih kitaplarında özellikle son dönemdeki Osmanlı Padişahlarının karalandığını aktaran Uğurluel, bunun gerçeği yansıtmadığını ve hiçbir padişahın söylendiği ve yansıtıldığı tarzda haremin de bulunmadığını söyledi. Amerikalı yazar Ann Chamberlin’in Türkiye’de çok iyi karşılandığını ancak yazdığı Safiye Sultan Kitabı’nda III.Murat’ı yerin dibine soktuğunu söyleyen Uğurluel, “Tarihimizi bize öğretti diye neredeyse bu kadına minnetlerimizi sunduk. Ancak Ann Chamberlin bu kitapta Safiye Sultan ve III. Murat’ı yerin dibine sokmuş. Halbuki Safiye Sultan çok kıymetli bir hanımdır. Mısır’da çok bilinir ve pek çok eseri vardır. Tarihte III. Murat’ta karalanmaktadır” dedi.

Uğurluel aynı zamanda televizyonlarda yayınlanan dizilerde de Osmanlı padişahlarının gerçeği yansıtmayan rollerle ele alındığını kaydetti.

KUTSAL EMANETLERİ GÖRSELLERLE TEK TEK ANLATTI

Uğurluel söyleşide, Topkapı Sarayında bulunan kutsal emanetleri, bizzat çektiği kendi fotoğraflarla tek tek anlattı. Tarihçi yazar, Hz. Muhammed’in (S.A.V) bir tüp içerisinde yer alan toprağının görselini de katılımcılarla paylaşarak, “Toprak buram buram gül kokuyor ve bu toprağın kendine has kokusu. Topkapı Sarayı yetkilileri ile konuştum. Onlarda toprağa her hangi bir koku sürmediklerini söyledi” dedi.

Talha Uğurluel, İdris Sabih Bey’in Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’e yazdığı “Dünya ve Ahiret Efendimizsin” şiirini okuyarak söyleşiyi noktaladı.

İskilip hakkında da kısa bir değerlendirme yapan Uğurluel, İskilip’in her yerinin tarih olduğunu ancak tanıtım konusunda yetersiz kaldığını söyledi. Uğurluel, İskilip’in tanıtımı konusunda harekete geçeceğinin de sinyalini verdi.

Konferansa İskilip halkının ilgisinin yoğun olduğu gözlenirken salonda oturmak için yer bulamayan birçok kişinin söyleşiyi ayakta dinlediği gözlendi.

  Konferans öncesinde İskilip’te incelemelerde bulunan Uğurluel İskilip’in bu kadar tarih içerisinde tanıtımının yapılamadığını belirtti. Konferans esnasında katılımın çok olması ve izleyenlerin soluksuz izledikleri program sonrasında Talha Uğurluel imzası ile dağıtımı yapıldı. Tekrar farklı konular ile İskilip’i ziyaret etmek isteyen Uğurluel bu programa emeği geçenlere ve başta İskilip Kaymakamı Şuayib Gürsoy’a Teşekkür etti.
                               
www.iskilipliyiz.com



1

LGS başvuruları için bugün son gün

2

İsrail, İran'ın Suriye'deki konsolosluk binasını vurdu: 7 ölü

3

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

4

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

5

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki