Tarih: 23.08.2020 14:18

İsrail istihbaratı KORKTU Türkiye büyüyen bir tehdit

Facebook Twitter Linked-in

Tel Aviv ile Abu Dabi arasındaki normalleşme anlaşması sonrasında İsrail basınında dikkat çeken bir haber yayınlandı.

Jerusalem Post gazetesinin "İsrail askeri ve istihbarat değerlendirmeleri, Türkiye´yi büyüyen bir tehdit olarak görüyor" başlıklı haberinde, "Cumhurbaşkanı Erdoğan yönetimindeki Türkiye´nin İsrail´e gittikçe daha düşmanca davrandığı" görüşü paylaşıldı.

İSRAİL´DE TÜRKİYE ENDİŞESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayasofya´nın 86 yıl sonra yeniden cami olarak ibadete açılmasıyla ilgili, "Ayasofya´nın dirilişi, Mescid-i Aksa´nın özgürlüğüne kavuşmasının habercisidir." ifadesini kullanmıştı.

Erdoğan´ın bu açıklamasına ve İsrail´deki istihbarat ve askeri değerlendirmelere işaret edilen haberde, Ankara´nın gittikçe yükselen bir "zorluk" ve "tehdit" olarak görüldüğü kaydedildi.

"GERÇEK TEHDİT ANKARA"

The Times´da yakın zamanda yayınlanan bir yazıya değinilen haberde, Mossad Başkanı Yossi Cohen´in "yıllardır Körfez ülkelerindeki diğer ajanlarla gizlice görüştüğü" belirtildi.

 

Tahran tehdidinin ele alındığı görüşmelerde, Cohen´in Mısır, Suudi Arabistan ve BAE´den istihbarat şeflerine "İran´ın gücü kırılgan" dediği, "gerçek tehdidin Türkiye olduğunu" ifade ettiği aktarıldı.

İSRAİL-BAE ANLAŞMASI

ABD Başkanı Donald Trump, 13 Ağustos´ta Twitter hesabından, İsrail ile BAE´nin "ilişkilerini tamamen normalleştirmek" için anlaştığını duyurmuştu. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da "Bu, tarihi bir gün." değerlendirmesi yapmıştı.

BAE, 1979´da Mısır´ın, 1994´te de Ürdün´ün ardından İsrail ile normalleşme anlaşması imzalayan üçüncü Arap ülkesi olarak kayıtlara geçti.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —