KOMİNİST BAŞKANDAN TUNCELİYE BÜYÜK AYIP

7.04.2019 23:07:20

Kamuoyunun Dikkatine

05.04.2019 Tarihinde Tunceli Belediye Başkanlığı görevine başlayan ve daha ilk günden Kayyum Dönemini hedef alan zihniyet bilmelidir ki;

Kendisini tehdit eden Kandil ile uzlaşma çabasını Kayyum dönemine çamur atarak sağlamaya çalışmaktadır. Biz teröre hizmet eden bir belediye devraldık. Şu an Tunceli´yi huzur şehri olmanın yanı sıra, herkesin imrendiği bir şehir haline getirdik. Tunceli´nin çehresi değişti. Kayyum öncesi 29 Milyon TL borç var iken, bu borcu görev yaptığımız dönem içinde 16 Milyon TL´ ye düşürdük. Ayrıca bu borcu düşürürken görev yaptığımız süre içerisinde 31.7 Milyon TL kredi ile 625 Milyon TL tutarında yıllardır konuşulan ama yapılmayan projeleri hayata geçirdik. Dönem içerisinde yaptığımız yeni yatırımlar ile 12 Milyon TL kira geliri sağlanırken,  bunun yanı sıra 6 Milyon TL değerinde de yeni araç filosunu şehrimize kazandırdık. Verdiğimiz rakamlar ve örnekler gösteriyor ki kayyum öncesi belediyenin tüm kaynakları şehirde yaşayanlara değil teröre gittiği ortada iken, kaynaklar  yöre insanımızın huzurlu  bir kentte yaşamaları için kullanılmıştır. Şehirde yaşayan vatandaşlarımızın memnuniyeti bizler için önemlidir. Daha ilk günden çamur atılmasını kamuoyunun takdir ve vicdanına bırakıyoruz.

Saygılarımızla. Tuncay Sonel Tunceli Valisi

HUZUR ŞEHRİ TUNCELİ 

 30 Haziran 2017 tarihi itibarıyla devletimizin bölünmez bütünlüğü ve milletimizin güvenliği çerçevesinde İçişleri Bakanlığımız tarafından şahsımıza tevdi edilen kayyumluk görevini, belediye hizmetlerinin ?sosyal devlet? anlayışı çerçevesinde gerçekleştirilmesi gerektiğinin bilincinde olarak tamamlamış olmanın gururunu yaşadığımızı belirtmek isterim.

Görevli bulunduğumuz 21 aylık süre zarfında terörden altyapıya, ulaşımdan istihdama pek çok sorun ve ihtiyaçla devraldığımız belediye hizmetlerini; hızlı, operasyonel ve çok yönlü bir hizmet anlayışla yerine getirerek Tunceli´nin huzur, güven, eğitim ve turizm şehrine dönüşmesi için önemli adımlar attık.

 ?Terör şehri? olarak devraldığımız Tunceli´yi huzur şehrine dönüştürmek için kamu kurum ve kuruluşları ve hayırseverlerimizin yoğun desteğiyle, kısa sürede hayata geçirdiğimiz 625 Milyon ? tutarındaki projelerimizi sizlerle paylaşmak isteriz.

?Görüntü kirliliği içerisinde bulunan sahalar; ahşap yürüyüş ve bisiklet yolları, kır bahçeleri, iskele, spor sahaları, çocuk oyun alanları, plajlar, açık havuz ve toplam 200 bin metrekare peyzaj düzenlemesi yapılarak yaşanabilir mekânlara dönüştürülmüştür.

?İşsizliğin had safhada olduğu Tunceli´de açılan üç tekstil fabrikası ve bir özel çağrı merkeziyle, yüzlerce vatandaşımıza iş ve aş sağlanmış; fabrikalarda üretilen ürünlerin sekiz ülkeye ihracatı başlamış ve Tunceli istihdamda son sıralardan ilk sıralara yükselmiştir.

?Doğa, hava ve su sporları adına hiçbir etkinliğin olmadığı Tunceli´de ilk defa Türkiye Rafting Şampiyonası ve Türkiye Yamaç Paraşütü Akrobasi Şampiyonası gerçekleştirilmiştir.

?Munzur Nehri, alınan gondollar, gezi teknesi, sürat motoru ve su jeti ile canlandırılarak ulusal ve uluslararası düzeyde turizme açılmıştır. 

?Görüntü kirliliği yaratan eski kent meydanı, 3 bin metrekarelik alanda ışıklandırılma ve peyzaj düzenlemesi yapılarak havuzlu, kafe ve restoranlı Yeni Kent Meydanına dönüştürülmüş ve şehir merkezi estetik bir görünüme kavuşturulmuştur.

?Yapıldığı günden beri yenilenmeyen, yağmur ve kar sularının sızması sonucu viraneye dönen Yeraltı Çarşısı, yenilenen 85 mağazası ve en modern haliyle müşterilerine hizmet eden bir iş merkezine dönüştürülmüştür.

?Karanlık, kaldırımları yıkık, yollarında tek bir bitkinin olmadığı refüj ve kaldırımlar, 9 km lale motifli ışıklandırma ile yepyeni bir görünüme kavuşturulmuş; muhtelif alanlarda 28.000 m2 kilit taşı ve 32.000 m2 bordür çalışması ve 16.000 m engelli yürüyüş yolu yapılmıştır.

?Asfalt yüzü görmemiş sokak ve caddelerde 950 bin metrekare sıcak asfalt çalışması yapılmıştır.

?Evine sıcak yemek girmeyen ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız için aşevi kurularak 1000 ihtiyaç sahibi vatandaşımızın evine her gün sıcak yemek gönderilmiştir.

?Ailelerinin desteğiyle ayakta durmaya çalışan 1155 Tuncelili üniversite öğrencisine toplam 1.848.000,00 ? burs imkânı sağlanmıştır.

?Harabe haldeki duraklar, klimalı, içerisinde kütüphanesi bulunan modern duraklara dönüştürülmüş; şehrin muhtelif alanlarına kitap dekorları yerleştirilmiştir.

?Eski, iş göremez durumda olan Belediye araçları, 6milyon ? değerinde finişer, grayder, tır, otobüs, dorse, engelli minibüsü, yemek dağıtım minibüsü ve servis minibüsü alınarak yenilenmiş; araç filosu kurulmuştur.

?Yıllarca kazaların yaşandığı ve sürücüler için tehlike oluşturan Demiroluk Virajı genişletilerek olası kazalar engellenmiştir.

?Çocukların oyun oynayacağı, gençlerin spor yapacağı alanları olmadığı için çeşitli mahallelerde 24 oyun parkı ve 6 semt sahası yapılmıştır.

?Bugüne kadar Tunceli dışına çıkma imkânı bulamayan 2019 çocuğumuz uçaklarla ülkemizin değişik yörelerine geziye gönderilmiştir.

?Vatandaşlarımızın sosyalleşeceği alanlar olmadığı için kadınlarımıza yönelik ücretsiz Kadın Yaşam Merkezi ve vatandaşlarımıza yönelik Millet Kıraathanesi kurulmuştur.

?Caddelerde gezen hasta sokak hayvanları için Türkiye´nin en işlevsel ve doğal yaşam alanına sahip, 500 hayvan kapasiteli Sokak Hayvanları Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi kurulmuştur.

?Sadece yılın belirli gün ve haftalarında hatırlanan engeli olan vatandaşlarımıza ?Hatırlanmak Bir Gün Değil Her Gün Projesi? sayesinde ulaşılmış, 2529 engeli olan vatandaşımızın her fırsatta ziyaret edilmesi ve tüm isteklerinin yerine getirilmesi sağlanmıştır.

?Bugüne kadar başı okşanmamış yetim ve öksüz evlatlarımıza mektup yazılarak ?Eğer annen veya baban hayatta olsaydı özlemini çektiğin ve ondan almasını istediğin şey ne olurdu? Diye sorulmuş, gelen cevaplar göre istekleri yerine getirilmiştir. 

?Harabe ve beton yığını halindeki sokaklar, Çay Keyfi Sokağı ve Sanat Sokağı olarak yenilenmiş; rengârenk şemsiyeli ve ahşap kaplama iş yerlerinden oluşan sokaklara dönüştürülmüştür.

?Deplasmana gidecek otobüsü olmayan Dersim 62 Spora yepyeni bir otobüs hediye edilmiştir.

?Yeni bebeği doğan ailelerin çektiği sıkıntıları unutturmak adına yeni evlat sahibi olan aileler ziyaret edilerek, anneye çiçek ve bebeğe altın hediye edilmiş; bebeklerin ilk 6 aylık ihtiyaç malzemeleri karşılanmıştır. 

?Cebindeki paraya göre yemek yiyebilen, Munzur Üniversitesi´nde okuyan 1062 öğrencimize yemek bursu verilmiştir.

?Bugüne kadar kapısı çalınmamış 88 şehit ailemiz, 55 gazimiz ve muhtarlarımız ülkemizin çeşitli yörelerine geziye gönderilmiştir.

?Yalnız yaşayıp, sağlık sorunlarından dolayı kendi ev işini yapamayan yaşlılarımıza, evlerinde günlük temizlik ve kişisel bakım hizmeti verilmiştir.

?Çalışan annelerin çocuklarını bırakacak bir kreş olmadığı için 146 öğrenci kapasiteli, 1-6 yaş arası çocuklara yönelik modern bir kreş ve gündüz bakımevi hizmete açılmıştır.

?Kültürel etkinliklerin yok denecek kadar az olduğu Tunceli´de her ay bir yazar, tiyatro ve konser etkinliklerinin düzenlenmiştir.

?Oynayacak mekân bulamayacak çocuklarımız için özel olarak midilli ve pony getirilerek At Çiftliği kurulmuş ve çocuk sokağı inşa edilmiştir.

?Tunceli´de kutsal kabul edilen Anafatma güzergâhının 65.000 m2 yeşil alan, piknik alanı ve 2 adet plaj yapımını içeren projesi hazırlanarak yapımına başlanmıştır.

?Doğalgaz altyapısı bulunmayan şehrimizin doğalgaz altyapısı inşaatı tamamlanmış, Tunceli´ye ilk kez doğalgaz verilmeye başlanmıştır.

?Tehlike arz eden metruk binalar yıkılarak yerine hayırseverlerimiz tarafından yapılacak olan kütüphane ve konferans salonu için projeler hazırlanmıştır.

Devletimizin şefkatini ve merhametini, başta Şehit Ailelerimiz, Gazilerimiz, yetim ve öksüz çocuklarımız, engeli olan vatandaşlarımız ve yaşlılarımız olmak üzere yöre halkımıza göstermeye çalıştık.

Başta Cumhurbaşkanımızın ve Bakanlarımızın katkılarıyla uzun yıllardır konuşulan fakat bir türlü hayata geçirilemeyen projeleri, biz fikriyle, takım ruhuyla, yerel imkânları en güzel şekilde kullanarak hayata geçirdik.



1

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

2

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

3

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki

4

ŞİLE YOLUNDA TRAFİĞE NEŞTER VURACAK PROJE AÇILDI

5

Mescid-i Aksa'da teravih namazı kılındı