Karabağ'da mayın temizleyen Azerbaycanlı kadınlar

30.11.2023 15:27:00

Karabağ'da mayın temizleyen Azerbaycanlı kadınlar

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, Azerbaycanlı kadınların bölgelerini güvenli hale getirmek amacıyla kara mayını temizliği yaptığı görüntüleri paylaştı.

Dağlık Karabağ'da Ermeni işgali şanlı bir zaferle sona erdi.  2. Karabağ Savaşı'ndan sonra bölgede devam eden Ermenistan güdümündeki silahlı gruplar da kısa süre önce düzenlenen anti terör operasyonu ile temizlendi. Ermenilerin tamamen çekildiği topraklarda yeniden ihya çalışmalarıyla birlikte mayın temizliği başladı.

Bu kapsamda kadın istihkamcılar da mayın temizliğine katılıyor. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, Azerbaycanlı kadınların bölgelerini güvenli hale getirmek amacıyla kara mayını temizliği yaptığı görüntüleri paylaştı.Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hacıyev, bugün yaptığı paylaşımında, şu ifadeleri kullandı:

“Azerbaycan'ın cesur kadınları, hayat kurtarmak, 'ölüm tohumlarını' yok etmek ve bu toprakları çocuklar, aileler ve toplumları için güvenli hale getirmek amacıyla Ermenistan'ın Azerbaycan topraklarına yerleştirdiği kara mayınlarını temizlemek için fiziksel güvenliklerini riske atarak sahada operasyonlar yürütüyor”

 

 

 



1

LGS başvuruları için bugün son gün

2

İsrail, İran'ın Suriye'deki konsolosluk binasını vurdu: 7 ölü

3

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

4

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

5

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki