Karabiberli domates suyu ile zayıflayın

28.10.2014 09:37:01

Günde 1 ya da 2 bardak karabiberli domates suyu içmek, hem metabolizmanızı hızlandırır hem de size kendinizi daha zinde hissettirir.

Sağlıklı kilo vermek için yapılacaklar belli; dengeli beslenmek. Kötü beslenme alışkanlıklarından uzak kalmanın yanında kilo verirken daha hızlı sonuç almanızı sağlayacak, metobolizmanızı hızlandıracak besinler tüketmeyi de unutmayın. Beslenme ve  Diyet Uzmanı Funda Özkan bu besinlerden birini açıkladı.

Kışın kilo vermekte zorlanıyor musunuz? Acıktığınızda yüksek kalorili yiyecek ve içecekleri mi tercih ediyorsunuz? Canınız spor yapmak istemiyor, sürekli yemek yeme hissi mi duyuyorsunuz… Evet, kış kapıda ve evde geçirilen hareketsiz zamanlar dönemi de başlıyor. Hem yanlış beslenip hem de spor yapmadığınız kış aylarında, yediklerinize özellikle dikkat etmeli, hayatınıza ufak tüyolar katarak, sağlıksız alışkanlıklarınızı sağlıklı olanlarla değiştirmelisiniz. Doğru beslensek de kola, gazoz, konsantre meyve suları gibi içtiğiniz içecekler kilo vermenizi engelliyor olabilir. "İçecekten zarar gelmez" demeyin, yüksek şeker oranına sahip, besleyici özelliği olmayan, üstelik su içimini azaltan bu içecekleri hayatınızdan çıkarmaya çalışın.

Peki, zararlı içeceklerin yerine ne koyacağız?

Sağlığımıza mucizevi faydaları olan bir içeceği keşfedin: Karabiberli, konsantre olmayan taze domates suyu. Domates, en besleyici sebzelerden biridir. Kışın her gün domates suyu için; bağışıklık sisteminiz güçlensin, metabolizmanız hızlansın ve kilo verin.. Kış aylarında havaların soğumasıyla birlikte bağışıklık sistemimiz zayıflıyor, metabolizmamız yavaşlıyor ve özellikle fiziksel aktivite düzeyiniz azaldıysa kilo almanız kaçınılmaz oluyor. Hem bağışıklık sisteminizi güçlendirmek, hem zayıflamak istiyorsanız, her gün domatesin suyunu sıkıp, içmenizi öneririm.

Domates hangi vitaminler açısından zengin

Domates; C ve E vitaminleri açısından zengin bir sebzedir. Ayrıca çok önemli bir mucizeye daha sahiptir: İçeriğinde bol miktarda bulunan ve domatese kırmızı rengini veren ”Likopen” birçok kanser hastalıklarına karşı bizi korur. Her gün düzenli olarak domates suyu içtiğinizde; LDL’niz (kötü kolesterol) düşer, sizi uzun süre tok tutar ve kilo vermenize yardımcı olur.

Domatesi sade mi tüketmeli

Burada özel bir tüyo vermek isterim. Yurt dışında sıkça tüketilse de ülkemizde halen yaygın olmayan bir içecektir domates suyu. Bunu renklendirmeniz sizin elinizde. Üstelik, renklendirirken içimini keyifli bir hale de getirebilirsiniz. Domates suyuna; tane karabiberleri döverek kattığınızda, metabolizmanız hızlanır, sindiriminiz kolaylaşır ve acıkmanız engellenir. Karabiberli domates suyu, günde 1 veya 2 bardak, özellikle ara öğünlerde tüketildiğinde kola, gazoz gibi zararlı içecekleri canınız çekmeyecek, kendinizi daha zinde hissedeceksiniz.

en son haber



1

LGS başvuruları için bugün son gün

2

İsrail, İran'ın Suriye'deki konsolosluk binasını vurdu: 7 ölü

3

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

4

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

5

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki