Kaya, AK Parti 50 yıl daha iktidar

27.01.2015 23:43:32

AK Parti İstanbul Milletvekili Erol Kaya, Türkiye`deki muhalefet yapısıyla AK Parti`nin daha uzun yıllar iktidarda kalacağını iddia etti.

Erol Kaya AYGAD Üyeleriyle Buluştu

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erol Kaya İstanbul Anadolu Yakası Gazeteciler Cemiyeti (AYGAD) Üyesi Gazetecilerle Pendik Gülistan Sofrasında buluştu.

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erol Kaya İstanbul Anadolu Yakası Gazeteciler Cemiyeti (AYGAD) Üyesi Gazetecilere gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Kentsel dönüşümden ulaşıma, eğitimden sağlığa kadar pek çok konudaki gazetecilerin sorularını cevapladı.

Erol Kaya yaptığı konuşmada;  ‘’Çalışan Gazeteciler Gününde sizinle birlikte olmayı arzu ediyordum. Kahraman Maraş’ta önceden planlanmış bir programımız nedeniyle gelemedik. Kahvaltılı bir toplantı ile bunu telafi edelim diye düşündüm. Öncelikle Çalışan Gazeteciler Gününüzü tebrik ederim’’ dedi.

Toplumun İhtiyaçlarına Cevap Veren Büyümeye Devam Eder

Kaya konuşmasına şöyle devam etti; ‘’Türkiye’de önemli gelişmeler yaşanıyor. 2002 den bu yana ülkemizde kurumsal dönüşüm yaşanıyor. D.P.’den bu yana pek çok partinin iktidarı tartışıldı. Şimdi AK-PARTİ hakim parti olacak mı? Sorusu gündeme geldi. Japonya da İkinci Dünya Savaşı sonrası 1952 de iktidara gelen LDP 2009 yılına kadar iktidarda kaldı. Üç yıl aradan sonra 2012 de tekrar iktidara geldi. Buradaki başarı sırrı toplumun ihtiyaçlarına cevap vermesidir. AK-PARTİ üretkenliğini sürdürdüğü, toplumun ihtiyaçlarına cevap verdiği sürece büyümesi devam edecektir’’ dedi.

Kriz Dönemleri Liderler Çıkarmıştır

1994 Yılı Türk Şehirciliğinde önemli krizlerin yaşandığı dönemdi. Suyun olmadığı, çöplerin alınmadığı bir dönem de Tayyip bey Belediyeye geldi. D.Y.Partisi o zaman görülmemiş partizanlıklar yaptı. Tayyip bey İkinci kriz dönemi 2002 yılında iktidara geldi. Türkiye krizden çıkmasına rağmen AK-PARTİ ile büyümeye devam etti ve edecekte.

Kılıçdaroğlu ve Bahçeliye Teşekkür Ediyorum

‘’Ben Kılıçdaroğlu ve Bahçeliye teşekkür ediyorum’’  diyen Kaya sözlerini ‘’Bu liderler bu performansları ile bize daha uzun süre iktidar imkanı verirler. Bizim iktidar ömrümüzü uzatıyorlar’’ şeklinde sürdürdü. Kaya ‘’Biz başarılarımızı iki şeye borçluyuz. Biri geçmişe ait vefa, diğeri de özgüven’’ dedi.

2015 Seçimlerine Giderken

Kaya ‘’ 2015 Seçimlerine giderken iki önemli şeyle karşılaşıyoruz. Biri çözüm Süreci, diğeri Anayasa değişikliği. 30 Yılda ülkemiz 40 Bin insanını terör yüzünden kaybetti. Ülkeye açtığı zarar 1,2 trilyon dolar. Bunun artık sonlandırılmasını istiyoruz. Ama provokasyonlar sürüyor. Ülkemizde 700 Bin asker var. Bu askerlerin anneleri ‘acaba bu gün şehit haberi mi gelecek’ diye travmalar yaşadı. Bu travmayı sonlandırmamız lazım. Türkiye ne zaman iyi bir adım atsa gizli bir el karıştırıyor. 2013 te borçları ödedik. Hava alanları ihalesi yapıldı. Bu projelerin ardından gezi olayları başlatıldı. 12 ağaç için kıyametler koparıldı. Halbuki o ağaçlar bir yerlere (Haliç’e) dikildi. Yalovada 180 yetişkin 50 yıllık ağaç kesildi. Kimsenin gıkı çıkmadı. Sarıyer de hakeza. Türkiye ne zaman istikrarı yakaladı, bir parmak dışarıdan karıştırıyor ortalığı’’ dedi. Anayasa konusuna da değinen Kaya ‘’Anayasa ile ilgili dört Siyasi Parti (partilerin milletvekili sayısına bakılmaksızın) üçer kişi vererek 12 kişilik komisyon kuruldu. Çalışmaları başladı ve 60 maddede mutabık kalındı. Meclise getirelim dediğimizde itiraz ettiler’’ dedi. Kaya ‘’AK-PARTİnin Türkiye genelinde milletvekilleriyle ilgili yoklama ve araştırmalarına devam ettiğini, milletvekillerinin alacakları karneye göre adaylıklarının söz konusu olacağını’’ sözlerine ekledi.

 

   HABER: Abdullah YADİGAR



1

LGS başvuruları için bugün son gün

2

İsrail, İran'ın Suriye'deki konsolosluk binasını vurdu: 7 ölü

3

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

4

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

5

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki