Kesik baş cinayeti 13 yıl sonra çözüldü

7.11.2014 19:08:07

İstanbul`da 2001 yılında başı gövdesinden ayrılmış halde cesedi bulunan Azeri uyruklu kadının katil zanlısı, 13 yıl sonra yakalandı. İstanbul-Bakü arasında uzun süren takibin sonunda cinayetin, kadının birlikte yaşadığı M.S. (61) tarafından işlendiği orta

Şişli`de 28 Nisan 2001`de başı ve bacakları kesik el arabasında bir kadın cesedi bulundu. 5 gün sonra ise Bakırköy sahilindeki kayalıklara sıkışmış bir kesik baş bulundu.

BAŞ VE GÖVDE BİRLEŞTİRİNCE CİNAYETİN SIR PERDESİ ARALANDI

Başı gövdesinden ayrılarak öldürülen kimliği belirsiz kadın cesedi ile kesik baş üzerinde titiz bir çalışma başlatan İstanbul polisi, Emniyet Müdürlüğü Kayıp Şahıslar Büro Amirliği, o dönem yapılan çalışmalarda, 2 olay arasında bir ilişki kurulamayan cinayet dosyasını yeniden açtı. Öldürülen Tazegül Dadaşova`nın Azerbaycan`da yaşayan oğlu Salih Dadaşova`nın o tarihlerde İstanbul emniyetine yaptığı kayıp başvurusundan yola çıkan Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, bu kez İnterpol`ü de devreye sokarak Azerbaycan polisi ile işbirliğine gitti.

Ölen kadının çocuklarından alınarak İstanbul polisine gönderilen kan örnekleri, İstanbul Adli Tıp Kurumu`nda kesik başlı kadın cesedindeki doku örnekleri ile karşılaştırıldı. Yapılan incelemelerde, başı gövdesinden ayrılarak öldürülen kadının Azerbaycanlı Tazegül Dadaşova`ya ait olduğunu ortaya konuldu.

İSTANBUL-BAKÜ HATTINDA İNANILMAZ TAKİP

Çalışmalarını bu yönde sürdüren polis, bu kez kadının 2001`de birlikte nikahsız yaşadığı M.S.`nin yakalanması için çok yönlü soruşturma başlattı. M.S.`nin o dönem kullandığı cep telefonu sinyalleri ve görüşmelerini inceleyen polis, cinayetin işlendiği gün Dadaşova ile S.`nin aynı adreste olduğunu belirledi.

Toplanan deliller örtüşünce M.S., cinayetten sonra İstanbul`dan ayrılarak yaşadığı Bursa`nın Gemlik ilçesinde 13 yılın sonunda polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki ifadelerinde suçlamaları reddeden S., dün çıkarıldığı mahkeme tarafından eldeki deliller yeterli görülerek tutuklanıp Metris Cezaevi`ne gönderildi.

yeni şafak



1

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

2

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

3

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki

4

ŞİLE YOLUNDA TRAFİĞE NEŞTER VURACAK PROJE AÇILDI

5

Mescid-i Aksa'da teravih namazı kılındı