Kuran-i Kerim yakan Danimarkalı lidere 3 ay hapis

25.06.2020 18:30:08

İslam düşmanlığı yaparak parlamentoya girmeye çalışan Danimarkalı parti liderinin 14 ayrı suçtan yargılandığı dava, sonuçlandı.

Danimarka´daki Stram Kurs (Sert Çizgi) Partisi´nin lideri Rasmus Paludan, ırkçı ve İslam düşmanı söylemleriyle biliniyor.

Irkçılık, hakaret ve tehlikeli araç kullanmanın da yer aldığı 14 ayrı suçtan yargılanan Paludan´ın davasının karar duruşması, Naestved Bölge Mahkemesi´nde görüldü.

CEZALARA DOYMADI

Mahkeme, Paludan´a 3 ay hapis ve 3 yıl avukatlıktan men cezası vererek, ehliyetine 1 yıl el konulmasına hükmetti. Ayrıca hakaret ettiği kişiye 30 bin kron (yaklaşık 30 bin Türk lirası) tazminat ödemesini de kararlaştırdı.

Paludan´ın 3 aylık hapis cezasından 2 aylık kısmına ilişkin hükmün açıklamasının geri bırakılmasına karar veren mahkeme, Paludan´a 8 bin 500 kron (yaklaşık 8 bin 500 Türk lirası) adli para cezası yazdı.

 

USLU DURURSA CEZASI DÜŞECEK

1 ay hapis yatacak Paludan, 2 yıl boyunca herhangi bir suç işlemediği takdirde kendisi hakkındaki hüküm ortadan kaldırılacak.

RASMUS PALUDAN KİMDİR?

Hukuk Fakültesi mezunu olan ve parti kurmadan önce avukat olarak çalışan Paludan, 2017´de kurduğu Stram Kurs (Sert Çizgi) adlı partiyle, Danimarka´da yaşayan Müslümanlara yönelik ırkçı ve İslamofobik söylemlerle parlamento seçimlerine katılmıştı.

Kur´an-ı Kerim yakarak gündemde kalan Paludan, 2019´da yapılan parlamento seçimlerinde aldığı yüzde 1,79 oyla yüzde 2 barajını aşamayarak, parlamentoda temsil edilme hakkı elde edememişti.

 

Kuran-i Kerim yakan Danimarkalı lidere 3 ay hapis #2

 

 

 



1

LGS başvuruları için bugün son gün

2

İsrail, İran'ın Suriye'deki konsolosluk binasını vurdu: 7 ölü

3

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

4

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

5

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki