Mars, ekim ayı boyunca belirgin bir şekilde gözlemlenebilecek: Mars nasıl izlenir?

6.10.2020 20:34:06

Mars, ekim ayı boyunca belirgin bir şekilde gözlemlenebilecek: Mars nasıl izlenir?

NASA ve SpaceX gibi şirketler, gelecekte Mars´a insanlı sefer düzenleyerek orada bir yerleşim yeri kurmayı ve yaşama dair kanıt aramayı planlıyor. Ayrıca gezegene gönderilen ve gelecekte gönderilecek araçlar da yaşama dair izleri arayacak.

Her ne kadar Mars´taki yaşamı şimdilik gözlemleyemesek de gezegenin kendisini çıplak gözle seyretme şansımız var.

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), ekim ayı boyunca Mars´ın Dünya´ya en yakın konuma geleceğini ve bu sayede geceleri dünyadan görüleceğini duyurdu..

NASA, 15 yılda bir rastlanan bu gökyüzü olayında Mars´ın dolunayla karıştırabileceğini ifade etti.

MARS DÜNYA´DAN NASIL GÖZLEMLENİR

Mars, 6 Ekim (bugün) tarihinde Dünya´ya en yakın konumuna gelecek. Kızıl gezegenin Dünya´ya bir sonraki yakın konumu ise 2035 yılında gerçekleşecek.

Mars´ı çıplak gözle izlemek için, ekim ayı boyunca her akşam doğu tarafına doğru bakın. Gezegenin biraz kızıla çalan rengi, onu diğer yıldızlardan ayırt etmenizi sağlayacak.

Aynı zamanda Ay´ı gördüğünüzde, kafanızı hemen sağ üst tarafa çevirin, mutlaka Mars´ı göreceksiniz. Bulunduğunuz konumda yine de Ay ve Mars´ı gözlemleyemiyorsanız, ne zaman hangi konumda olacaklarını Stellarium programıyla tespit edebilirsiniz.

Bunu yapabilmek için aşağıdaki adımları uygulayın:

 

1- Öncelikel stellarium-web.org adresine gidin ve konumunuza izin verin. Fare yardımıyla yönünüzü doğu (E) yönüne çevirin. Daha sonra ekranın hemen sağ alt kısmında bulunan zamanlayıcıya tıklayın.

2- Zamanlayıcıya tıkladıktan sonra ortadaki noktayı sağa ve sola kaydırarak saati ileriye veya geriye alın. Bu sayede Ay ve Mars´ın anlık hareketini ve konumunu gözlemleyebilirsiniz.

nstagram@eshteknoloji



1

İstanbul'da çarşaflı bir kadına dayak! Yerlerde sürüklendi...

2

Zafer Partisi'nde peş peşe istifalar

3

CHP Meclis Üyesi Adayı Seyfettin Yıldırım'a Vatandaşlardan Büyük Tepki

4

ŞİLE YOLUNDA TRAFİĞE NEŞTER VURACAK PROJE AÇILDI

5

Mescid-i Aksa'da teravih namazı kılındı