Tarih: 27.08.2018 10:10

Meteoroloji´den 3 günlük uyarı

Facebook Twitter Linked-in

Ağustos ayının bitmesiyle birlikte yağışlı havalar etkisini göstermeye başlayacak. Kurban bayramında sıcak olan hava yerini bugünden itibaren sağanak yağışa bırakacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve batı kesimleri ile Doğu Akdeniz´in parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara´nın kuzey ve doğusu, Batı Akdeniz´in iç kesimleri, Kütahya, Afyon, Uşak, Denizli, Muğla´nın iç kesimleri, Adana, Osmaniye, Hatay´ın kıyı kesimleri, Eskişehir, Bolu, Düzce, Konya´nın batı kesimleri ile Kars ve Ardahan çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışlar 3 gün sürecek

Havı sıcaklığı iç kesimlerde mevsim normallerinin 3 ila 6 derece üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyretmesi beklenirken, rüzgarın ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi´nde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Başta İstanbul olmak üzere Marmara, Ege ve Karadeniz bölgelerinde 3 gün boyunca sağanak yağışların etkili olacağı belirtildi.

İstanbul için saat uyarısı

 

İstanbul´da bugün gün boyu parçalı bulutlu bir havanın hakim olması, saat 12.00´den 18.00´e kadar ise yerel olmak üzere sağanak yağış bekleniyor. Hava sıcaklığının ise öğle saatlerinde 31 dereceye kadar çıkacağı tahmin ediliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —